Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προσοχή:«Κλέβουν» στοιχεία καρτών και «αδειάζουν» λογαριασμούς από ΑΤΜ

Προσοχή:«Κλέβουν» στοιχεία καρτών και «αδειάζουν» λογαριασμούς από ΑΤΜ
Τον πανικό έχει σπείρει εγκλματική ομάδα, η οποία προβαίνει σε παγιδεύσεις ΑΤΜ με τη μέθοδο που διεθνώς είναι γνωστή ως «skimming».
Για την υπόθεση συνελήφθη στη Γλυφάδα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ένας 35χρονος από τη Ρουμανία, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με άγνωστο συνεργό του είχε
εγκαταστήσει μηχανισμό παγίδευσης ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είναι ηγετικό μέλος εγκληματικής ομάδας. Οι δράστες τοποθετούν σε ΑΤΜ αυτοσχέδιους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς παγίδευσης-αντιγραφής, με τους οποίους καταγράφουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες -κατά την ώρα συναλλαγής από τον νόμιμο κάτοχό τους- και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες-κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος έχουν υποκλέψει στοιχεία 98 καρτών, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 74.095 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί σε βάρος ποιων τραπεζών εκτείνεται η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...