μεταφέρουν σε Τράπεζες άλλων χωρών.
Σήμερα το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια που οι κυπριακές Τράπεζες ήταν κλειστές, κάποια υποκαταστήματά τους, στο Λονδίνο και τη Ρωσία όχι μόνο λειτουργούσαν κανονικά, αλλά εκταμίευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με την αιτιολογία της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, προμήθειας φαρμάκων κλπ. Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, δεν διέψευσε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η Βουλή της Κύπρου άρχισε ήδη να ερευνά αυτές τις υποθέσεις, τις οποίες θα ερευνήσει και ο οικονομικός εισαγγελέας της Κύπρου.
Το νέο και εξωφρενικό σενάριο που κυκλοφορεί στη Λευκωσία, αφορά την ανάληψη πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατά το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αποφάσεων του eurogroup. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, το «ηρωικό ‘όχι» των Κυπρίων βουλευτών δεν ήταν και τόσο ηρωικό.
Γίνεται λόγος για εσκεμμένο «όχι», ώστε να υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή της απόφασης, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το κενό διάστημα κάποιοι εκατομμυριούχοι καταθέτες, για να βγάλουν τα χρήματά τους, μέσω των υποκαταστημάτων σε Αγγλία και Ρωσία.
Αν το σενάριο αυτό έχει βάση, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο παγκοσμίως, όχι λόγω του μεγέθους των οικονομικών δεδομένων, αλλά λόγω του τρόπου που έγινε και θα μπορούσε να αποκληθεί και «ριφιφί».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου