Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Κώστας Βαξεβάνης βραβεύεται απο τον Guardian! Η επιβράβευση ενός καθαρού ανθρώπου και δημοσιογράφου!

Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε ένα αξιέπαινο παιδί, ενα ΚΑΘΑΡΟ παιδί που δεν έσκυψε το κεφάλι στη Μαφία των διαπλεκόμενων, βραβεύτηκε χτές για τη προσφορά του στη δημοσιογραφία απο τον αγγλικό Guardian


Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας Index της εφημερίδας Guardian. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Δημοσιογραφίας και Ελευθερίας της Έκφρασης έπειτα από τη δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες εβδομάδες ο δημοσιογράφος είχε βραβευτεί για τον ίδιο λόγο με ένα ακόμη διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας, το βραβείο Julio Anguita Parado, «για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης».

Η δημοσιοποίηση της Λίστας τάραξε τα νερά στον διεθνή Τύπο αλλά όχι στον εγχώριο, καθώς το θέμα θάφτηκε και ο κ. Βαξεβάνης αντί να βραβευθεί συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δίκη. Το δικαστήριο τον αθώωσε, όμως η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε έφεση. Η επανάληψη της δίκης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου.

Συνυποψήφιοι για το βραβείο ήταν:

Η κολεκτίβα πολιτών της Αιγύπτου Mosireen. Δημιουργήθηκε το 2011, έπειτα από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, και υποστηρίζουν ένα νέο κύμα δημοσιογραφίας των πολιτών. Κανείς από τους ιδρυτές της κολεκτίβας δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, όμως με τη δράση τους κατάφεραν να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες από την επανάσταση και την πτώση Μουμπάρακ.

Τα Φονγκ Ταν, φυλακισμένη βιετναμέζα blogger. Είναι μια εκ των τριών blogger που αυτοαποκαλούνται «Το Κλαμπ των Ελεύθερων Δημοσιογράφων». Δραστηριοποιούνταν σε μια από τις πιο αυστηρές σχετικά με τη χρήση του ίντερνετ χώρες, το Βιετνάμ. Η Ταν συνελήφθη μαζί με τους 2 ακόμα bloggers της ομάδας της το Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορήθηκε για προπαγάνδρα εναντίον της βιετναμέζικης κυβέρνησης. Δημοσίευσε πάνω από 700 άρθρα που αποκάλυπταν τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Σαντί Εσέρ, φυλακισμένη δημοσιογράφος από την Τουρκία. Η Σαντί συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές το Δεκέμβριο του 2012 και κρατείται ακόμα στις φυλακές γυναικών του Μπακίρκοϊ. Κατηγορήθηκε πως με τη δράση της και τα δημοσιεύματά της προωθεί την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...