Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ...

Η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) καλεί όλους τους υπαλλήλους των τραπεζών να είναι έτοιμοι να παρουσιασθούν στις εργασίες τους μόλις αποφασισθεί το άνοιγμα των Τραπεζών ύστερα από απόφαση του Διοικητή της Κεντρικής  Τράπεζας, «και με τη γνωστή ευσυνειδησία τους να εξυπηρετήσουν το κοινό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Παράλληλα, απευθύνεται στους πολίτες που είναι πελάτες των Τραπεζών και να τους παρακαλεί μόλις ανοίξουν οι Τράπεζες να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή και να περιορίσουν την εξυπηρέτηση που θα ζητήσουν στα απαραίτητα αναγκαία, διότι έτσι θα διευκολυνθούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι άλλοι πελάτες δίνοντας την ευκαιρία στους υπαλλήλους να ανταποκριθούν στον υπερβολικό φόρτο εργασίας που θα παρουσιασθεί τις πρώτες μέρες ανοίγματος των Τραπεζών.
Ανακοίνωση της ΕΤΥΚ αναφέρει ότι: «βρισκόμαστε μπροστά στον οδυνηρό συμβιβασμό των Βρυξελλών στον οποίο η πολιτική μας ηγεσία σύρθηκε κάτω από το βάρος των εκβιαστικών συμπεριφορών του Εurogroup. Σήμερα,  κανείς ώριμα δεν μπορεί να κρίνει τη συμφωνία γιατί το τοπίο που περιβάλλει τη συμφωνία δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και ο ορίζοντας είναι θολός. Εξ άλλου η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και μέχρι τότε ίσως δούμε πολλά, ελπίζουμε όχι προς το χειρότερο».
Προσθέτει ότι η αποξένωση  των εργασιών των κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα με ένα κύκλο εργασιών ίδιο περίπου με της Κύπρου, σημαίνει ότι περιορίζει το τραπεζικό μας σύστημα σε μεγάλο βαθμό, που ήταν εξ' αρχής στόχος της Τρόικας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει σε κούρεμα όλων των καταθέσεών της άνω των 100.000 κατά 30% και αυτό δημιουργεί συνθήκες επιβίωσης. Όσον αφορά τη Λαϊκή,  αναφέρει ότι δυστυχώς η Τράπεζα μέσα από τη συμφωνία και κάτω από το βάρος των 9 δισ. του ELA δεν έγινε κατορθωτό να συνεχίσει τις δραστηριότητες της με τη μέχρι τώρα μορφή της και θα μετατραπεί σε ΚΑΛΗ και ΚΑΚΗ Τράπεζα.
«Η Οργάνωσή μας θέλει να πληροφορήσει όλους τους συναδέλφους της Λαϊκής Τράπεζας ότι οφείλουν στο σύνολο τους, όπως και οι συνάδελφοι των άλλων Τραπεζών, μόλις ανοίξουν οι Τράπεζες, να προσέλθουν στις εργασίες τους. Κανένας υπάλληλος δεν έχει απολυθεί επειδή δημιουργήθηκε και ΚΑΚΗ Τράπεζα», προσθέτει.
Σημειώνει ακόμη ότι σε παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις που η Τρόικα επέβαλε ΚΑΛΗ και ΚΑΚΗ Τράπεζα,  κανένας συνάδελφος δεν απολύθηκε, π.χ. στην Ελλάδα η Αγροτική Τράπεζα μετατράπηκε σε ΚΑΚΗ και ΚΑΛΗ Τράπεζα και η ΚΑΛΗ ενσωματώθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το ίδιο έγινε και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
«Τόσο στην περίπτωση της Αγροτικής όσο και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,  όλοι οι συνάδελφοι βρέθηκαν στην ΚΑΛΗ Τράπεζα και κανένας δεν έχει απολυθεί αλλά ενσωματώθηκαν στη νέα Τράπεζά τους (αγοράστρια). Παρά όλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους με εθελοντική αφυπηρέτηση να αποχωρήσουν», αναφέρει.
Σε ό,τι αφορά τα Ταμεία Προνοίας της Λαϊκής Τράπεζα, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι αναμένουμε να κατοχυρωθούν μέσα από απόφαση της Βουλής, όπως δεσμεύτηκαν «τιμή Βουλής» δημόσια. «Αν οι βουλευτές μας δεν υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους, τότε άμεσα και δυναμικά θα αντιδράσουμε» επισημαίνεται.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...