Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΏΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ- είχε ψηφίσει την περιβόητη Ντροπολογία Πάχτα!!
ΚΛΑΣΣΙΚΉ ΠΑΣΟΚΙΚΉ ΑΠΆΤΗ! Είχαν βάλει διαχειρίστρια, ανήλικο κορίτσι…
ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΜΕ 200,000 εγγύηση. ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ;
Αυτη την διακυβέρνηση χαρακτήριζε υποδειγματική ο Στουρνάρας… Λογικό, αφού και αυτός τότε έκανε καριέρα.

20130328-171229.jpg
Κατηγορούμενος για υπόθεση τοκογλυφίας είναι ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και επί σειρά ετών Βουλευτής Σερρών Ιωάννης Ανθόπουλος ο οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της
απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο πρώην βουλευτής συγκαταλέγεται μεταξύ των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ενεπλάκη σε υπόθεση τοκογλυφίας όντας δικηγόρος αλλά και “ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση”.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία, ενώ
κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 10 ακόμη πρόσωπα, μέλη ΔΣ. εταιρειών που ενεπλάκησαν στον “κύκλο του χρήματος”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά την εταιρία Καπνεμπορίου «Οδέττη Πετρίδη», η οποία φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα χρηματοδότησης. Ο πρώην υπουργός φέρεται επικαλούμενος γνωριμίες του να της υποσχέθηκε βοήθεια και κατά το κατηγορητήριο, εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης από το 2002 ως το 2005.
Συγκεκριμένα η εταιρία απ΄ την Καβάλα φέρεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό στην εταιρία ΝΑΜΑΚΟ (η οποία μετονομάζεται σε GENNET) ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται να πωλούν ως κατεργασμένα, καπνά σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Ως διαχειρίστρια δε της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της Πετρίδη, ιδιοκτήτριας της εταιρίας απ’ την Καβάλα.
Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...