Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤHN ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Πάγωμα γερμανικών κεφαλαίων στη Ρωσία;


Με «κήρυξη πολέμου» ισοδυναμεί εάν αληθεύει η πληροφορία που έδωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο οικονομικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας Sun, Steve Hawkes  ότι το Κρεμλίνο προσανατολίζεται  στο πάγωμα κεφαλαίων συγκεκριμένων γερμανικών εταιρειών στην Ρωσία σε αντίποινα της απόφασης της ΕΕ για «κούρεμα» (κατάσχεση κατ΄ ουσίαν) των καταθέσεων άνω των 100.000 € στην Τράπεζα Κύπρου αλλά και στα μέτρα που αφορούν τη Λαϊκή Τράπεζα.

Η είδηση αρχικά είχε δημοσιευτεί στον Guardian στις 23 Μαρτίου όπου η βρετανική εφημερίδα ανέφερε δηλώσεις του Alexander Nekrassov πρώην συμβούλου του Κρεμλίνου ο οποίος είχε δηλώσει: «Εάν αυτή θα είναι τερλικά η συμφωνία για 25% κούρεμα των καταθέσεων και για ποσά μεγαλύτερα των 100.000 € τότε πολλοί Ρώσοι θα υποφέρουν από αυτή την απόφαση.

Τότε η φυσικά η Μόσχα θα αναζητά τρόπους να τιμωρήσει την ΕΕ. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από γερμανικές εταιρείες οι οποίες επιχειρούν στην Ρωσία. Θα μπορούσε έτσι η κυβέρνηση να προχωρήσει είτε σε πάγωμα κεφαλαίων είτε σε φορολόγησή τους. Το Κρεμλίνο πάντα ακολουθεί την πολιτική του “περίμενε και βλέπουμε”.»

Περιέργως πως το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα σήμερα ύστερα από αναδημοσιεύσεις συγκεκριμένων ιστολογίων όπως το investmentwatch πάντως για τίποτα από αυτά δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ένδειξη από τη Μόσχα ακόμη.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...