Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 26.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ''ΤΡΥΠΑ''ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ...
 Τρύπα πάνω από 1 δις ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει για το 2013 ο ελληνικός προϋπολογισμός. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και από χθες το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνεχείς επαφές...
με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο.
Στην Αθήνα υπάρχει ανησυχία ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για να καλυφθεί η τρύπα του 1 δισ., δεν αποκλείεται να τεθεί εν αμφιβόλω η επόμενη δόση των 3,2 δισ. ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι για τη  δόση που θα πρέπει να εκταμιευθεί άμεσα των 2,8 δισ ευρώ  δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, όμως εκτιμάται ότι για να εκταμιευθεί η δόση των  3,2 δισ ευρώ, θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες απαντήσεις από την Τρόικα.
Εντούτοις, ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μαύρης τρύπας, ενώ πρόσθεσε ότι οι συσκέψεις συνεχίζονται.. Μπορεί ο υπουργός να οφείλει να λειτουργεί καθησυχαστικά για τη διαμόρφωση των προσδοκιών της οικονομίας, όμως, οι σχεδιασμοί που γίνονται περιλαμβάνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της αναμενόμενης κυπριακής κατάρρευσης που, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, μπορεί τελικά να δημιουργήσει απόκλιση στους στόχους τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου.
Την ίδια ώρα, η Τρόικα εξακολουθεί σταθερά να επιμένει ότι θα πρέπει να αποφασιστεί γρήγορα η απόλυση των 26.000 δημοσίων υπαλλήλων και να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία (λίγες δόσεις για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών).
Από την πλευρά του, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να ενεργοποιήσει το σύνολο των μηχανισμών για να μην αποκλίνει η οικονομία από τους στόχους που έχουν τεθεί, γνωρίζοντας ότι η εποπτεία της τρόικας θα είναι ιδιαίτερα σκληρή κατά την επιστροφή της.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...