Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τα e-mails ντοκουμέντα του Διώτη που καίνε Παπακωνσταντίνου-Παπανδρέου και τον Διοικητή της ΕΥΠ



- Τα emails καίνε τον κ. Παπακωνσταντίνου καθώς δείχνει πως έδωσε τη λίστα ενώ δεν ήταν υπ. Οικονομικών
- Φαίνεται επίσης πως για τη λίστα Λαγκάρντ είχε ενημέρωση και ο Διοικητής της ΕΥΠ, ενώ ο ίδιος το είχε αρνηθεί
- Με την κατάθεση των emails ο κ.Διώτης φαίνεται πως βάζει στο κάδρο και τον Γιώργο Παπανδρέου
- Τα μέλη της Προανακριτικής συμφώνησαν σε παράταση των εργασιών μέχρι 15 Απριλίου

Αλληλογραφία – φωτιά με την οποία, όπως δήλωναν πηγές από την Προανακριτική Επιτροπή, προκύπτει ότι Παπακωνσταντίνου, Διώτης, ΕΥΠ και Παπανδρέου ήταν σε ανοιχτή γραμμή από τις 7 Ιουλίου του 2011 – περίπου 10 μήνες από την ημέρα που έφτασε στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ – κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Γιάννης Διώτης.
Ουσιαστικά μιλάμε για μία ημέρα πριν ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ δημιουργήσει το «κλώνο» usb από το αρχικό στικάκι που του είχε δώσει ο τότε υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Διώτης κατέθεσε την ηλεκτρονική του αλληλογραφία (email) στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλ. περίπου 20 ημέρες από την ημέρα που έγινε ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Παπανδρέου και υπουργός Οικονομικών αναλάβει ο Ευ. Βενιζέλος και μία ημέρα πριν από τη διευρημένη σύσκεψη στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού για ην πάταξη της φοροδιαφυγής, με τη συμμετοχή των κ.κ. Διώτη και Βενιζέλου.
Από την αλληλογραφία αυτή, όπως τόνιζαν και μέλη της Προανακριτικής, προκύπτει και εμπλοκή του τότε Διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα αλλά και συνεχή ενημέρωση για το θέμα του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής, τα δεδομένα αυτά κρίνονται σημαντικά και βάζουν, όπως έλεγαν, στο κάδρο των τυχόν ευθυνών και τον Γ. Παπανδρέου, ενώ θεωρείται βέβαιο πως ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει να οριστεί ημερομηνία για κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού για προκαταρκτική εξέταση.
Πέρα από αυτά προκύπτει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τη λίστα στον κ. Διώτη όντας υπουργός Περιβάλλοντος και όχι Οικονομικών, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ενώ προκύπτει και θέμα γιατί είχε στην κατοχή του ακόμα τη λίστα ενώ δεν ήταν πλέον υπουργός Οικονομικών.
Θυμίζουμε δε πως ο κ. Μπίκας στην Προανακριτική Επιτροπή είχε καταθέσει πως η ΕΥΠ δεν είχε ουδεμία εμπλοκή σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Στο μεταξύ, τα μέλη της Προανακριτικής αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν για έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής, την παράταση των εργασιών της Επιτροπής μέχρι τις 15 Απριλίου, ενέργεια που θεωρούν απαραίτητη μετά και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση πορίσματος από το ΣΔΟΕ, σε σχέση με τον έλεγχο επί των καταθέσεων των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι η Προανακριτική είχε πάρει παράταση μέχρι τις 29 Μαρτίου, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...