Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ"


  Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup σχέδιο διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για ευθύνες του προέδρου Αναστασιάδη.


  Ο κ. Λιλλήκας υποστηρίζει ότι επιβάλλεται η δανειακή σύμβαση να τεθεί σε δημοψήφισμα και εκφράζει την άποψη ότι οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν έξω από τον «παραλογισμό» της τρόικας και του Eurogroup, για να διατηρηθεί η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

  Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κρίνεται «γιατί πεισματικά απέφυγε να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές που είχε στη διάθεση του, με αποτέλεσμα Γερμανία και ΔΝΤ να πειραματιστούν σε βάρος του κυπριακού λαού».


  Ακόμη κάνει λόγο για άτακτη υποχώρηση της Κύπρου στο Eurogroup, που έστειλε το μήνυμα πως «ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του είναι ευάλωτοι στους εκβιασμούς και χωρίς αντιστάσεις».

  Τέλος, στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας σημειώνει ότι η δανειακή σύμβαση πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να πάμε σε δημοψήφισμα ή να να επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ επισημαίνει ότι «Δεν ελευθερωθήκαμε από τους Βρετανούς για να μετατραπούμε σε αποικία της τρόικα, η οποία θα κυβερνά δια των υπαλλήλων της που θα έχουν εξουσία κυβερνήτη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...