Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δραματική η «νέα» μέρα στην Κύπρο

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της τράπεζας Κύπρου

 
Δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές των επιχειρήσεων ούτε και οι πληρωμές προς τους εργαζόμενους στο τέλος του μήνα λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, δηλώνει η Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων Της Κύπρου (ΟΕΒ), καλώντας Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα να ανοίξει τις τράπεζες, αφού κάθε μέρα που περνά η ζημιά στις επιχειρήσεις και την οικονομία αυξάνεται.

Την ίδια ώρα συστήνει στους επιχειρηματίες να λάβουν τα μέτρα τους προς αντιμετώπιση της νέας κατάστασης πραγμάτων και στον κόσμο να είναι ψύχραιμος και να κάνει υπομονή.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ερωτηθείς πώς θα επηρεάσει το κλείσιμο των τραπεζών την πληρωμή μισθών και υποχρεώσεων από επιχειρήσεις στο τέλος του μήνα, είπε ότι «σίγουρα οι πληρωμές των επιχειρήσεων δεν μπορούν να γίνουν, ούτε βέβαια και οι πληρωμές στους εργαζόμενους και αυτό δημιουργεί πολλά άλλα προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία».

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι υπόψη του πληροφορίες ότι αριθμός εμπορευόμενων δεν αποδέχεται πιστωτικές κάρτες, ο κ. Χριστοφίδης παραδέχθηκε ότι «αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν δέχονται τις πιστωτικές κάρτες», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είναι όλοι, είναι ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δεν δέχονται πλέον πιστωτικές κάρτες και ο λόγος είναι ότι οι προμηθευτές τους, τούς ζητούν πλέον μετρητά».

«Ευχής έργο είναι οι τράπεζές μας να ανοίξουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που είχαμε αναφέρει και την περασμένη εβδομάδα είναι ότι κάθε μέρα που περνά η ζημιά στην οικονομία και τις επιχειρήσεις αυξάνεται».

Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να κάνουν υπομονή.
Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της τράπεζας Κύπρου
Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη.

Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής ιστοσελίδας StockWatch, οι λόγοι της παραίτησής του αφορούν στο διορισμό διαχειριστή για την Τρ. Κύπρου, χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοίκηση του συγκροτήματος, η πώληση των παραρτημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα και η αναγκαστική ανάληψη του χρέους ύψους 9,2 δισ. ευρώ της Λαϊκής προς ELA (Μηχανισμός Έκτακτης ρευστότητας ) από την τράπεζα Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...