Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ρεχάγκελ:Είμαστε δίπλα στην Ελλάδα


rexagkelΗ Μέρκελ στέλνει τον Ρεχάγκελ στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα έφτασε σήμερα ο Ότο Ρεχάγκελ, προκειμένου να πραγματοποιήσει βελτιώσει τις Ελληνογερμανικές σχέσεις.
Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στις πρώτες του δηλώσεις του αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την
Ελλάδα να πέσει».
«Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση των Μέρκελ και Φούχτελ. Εγώ και ο συνεργάτης μου (σ.σ. Γιάννης Τοπαλίδης) ήμασταν εννέα χρόνια στην Αθήνα και ζήσαμε τόσες επιτυχίες. Κι όταν έχεις την τύχη να ζεις εννέα χρόνια σε αυτή την πόλη, την βάζεις στην καρδιά σου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, χαίρομαι που θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλω να σας πω πως πρέπει να υπάρχει πάντα η ελληνογερμανική φιλία» ανέφερε αρχικά ο πολύπειρος τεχνικός και συνέχισε:
«Όλοι οι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Κι όταν κάποιος σου ζητά να βοηθήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες πρέπει να το κάνεις. Υπάρχουν προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια, όμως οι Έλληνες να είναι σίγουροι πως η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει. Η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει».
Ο 74χρονος προπονητής αναφέρθηκε παράλληλα και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δη την την ήττα της από τη Βοσνία με 3-1, επισημαίνοντας: «Ελπίζω και θέλω, παρά την ήττα, η Ελλάδα να πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεχάγκελ αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει επίτιμος πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, ως μέλος αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο «χερ Ότο» αύριο θα έχει συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έως την Πέμπτη, οπότε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, θα παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...