Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η τρόικα στέλνει μισθοφόρους στην Κύπρο για να προστατέψει τις τράπεζές "της"


Mισθοφόρους στέλνει η τρόϊκα στην Κύπρο για να προστατέψει τις τράπεζες των οποίων τον έλεγχο πλέον έχει. Συγκεκριμένα , όπως αναφέρει το Reuters 180 οπλισμένοι άνδρες της βρετανικής εταιρεία G4S, του μεγαλύτερου διεθνή ομίλου ένοπλων φρουρών ασφαλείας,
ταξιδεύουν ήδη για Κύπρο προκειμένου να αναλάβουν από αύριο την φύλαξη των τραπεζών και να ενωθούν με το εκεί κλιμάκιο της εταιρείας.
Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει φτάσει το πρώτο κλιμάκιο που ενημερώνεται για την επιχειρησιακή "πρόκληση".
Η εταιρεία αναλαμβάνει δράση σε περιοχές όπου υψηλού κινδύνου. Οι άνδρες της θα αναπτυχθούν γύρω και μέσα από τις τράπεζες, θα συνοδεύουν χρηματαποστολές και πιθανόν θα αναλάβουν και την φύλαξη των υπαλλήλων της τρόικα.
Η εταιρεία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό "απασχολουμένων" παγκοσμίως με 650.000 προσωπικό. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύουμε από εκπαίδευση του προσωπικού της σε μια μεγάλη ποικιλία όπλων. Δραστηριοποιείται παγκοσμίως, όπως είπαμε, αλλά κυρίως σε χώρες της Αφρικής.
Σύμφωνα με τον Τζον Αργυρου, διευθυντή του κυπριακού παραρτήματος της G4, είπε ότι οι 750 υπάλληλοι της εταιρείας στην Κύπρο εργάζονται όλο το βράδυ, και με τη συνοδεία της Αστυνομίας για την ώρα, τροφοδοτούν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στις τράπεζες.
Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν πλέον οι Κύπριοι που θα δουν ότι στην θέση των καταθέσεων τους υπάρχει "αέρας κοπανιστός". Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι Κύπριοι έχουν οπλισμό και πυρομαχικά στο σπίτι τους. και αν οι μισθοφόροι της G4S επιχειρήσουν να πυροβολήσουν, η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε μακελειό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...