Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δημοψήφισμα ζήτησε ο Α.Τσίπρας στην Κύπρο

"ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ"

Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την υποστήριξή του στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος εξέφρασε το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα επισήμανε σχετικά: «Στη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκτιμήσαμε ότι η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής, που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».
Η εκτίμηση του προεδρείου του ΚΕΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι ότι «η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά».
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα».
Και υπογράμμισε: «Ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...