Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΔΕ ΘΑ ''ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ'' ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...


Δε θα κουρευτούν οι καταθέσεις του κράτους, των δήμων καθώς και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύμφωνα ...με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε επίσης την διασφάλιση των ταμείων προνοίας στη Λαϊκή Τράπεζα, όπως και την δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους αξιογράφων.
Σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης που έπληξε τον τραπεζικό τομέα, ύστερα από διαπραγμάτευση με την Τρόικα, εξασφάλισε εξαιρέσεις καταθέσεων από την όποια απομείωση, ως αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup.

Εξαιρούνται οι καταθέσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και των Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, σε αυτές τις καταθέσεις περιλαμβάνονται και κονδύλια που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα με την ΕΕ έργα ανάπτυξης.
Επίσης, ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχει διασφαλιστεί ότι οι καταθέσεις των Ταμείων Προνοίας, αλλά και των ταμείων συντάξεων στη Λαϊκή Τράπεζα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τα Ταμεία που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου, διασφαλίζοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι πέραν της πιο πάνω ρύθμισης, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ετοιμάσουν εντός των ημερών ολοκληρωμένη πρόταση για κάλυψη μέρους των απωλειών, που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την ετοιμασία νομικού πλαισίου για τη δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους αξιογράφων. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα μπορούν να προσφύγουν όσοι κάτοχοι αξιογράφων πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί για να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.

Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του μισθού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά 20%, συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη εξουσιοδοτήσει τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας να προβεί σε μείωση 25% του δικού του μισθού.
Πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...