Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ Ο ΥΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ…

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
τιμημένα γηρατειά
 
Γιατί όλη η περιουσία του Ελληνικού δημοσίου πρέπει να μεταφερθεί στα ασφαλιστικά ταμεία;
Δεν είναι τυχαίο που στις περισσότερο αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη το πρώτο πράγμα που έχουν διασφαλίσει με την αναδιανομή του πλούτου της χώρας είναι οι κοινωνικές παροχές και η σύνταξη του πολίτη.
Αυτό συμβαίνει στις ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ που ολόκληρη η περιουσία του δημόσιου τομέα ανήκει στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το αποτέλεσμα είναι οι χώρες αυτές και ειδικά η ΝΟΡΒΗΓΙΑ να παρουσιάζει πλεόνασμα της τάξεως των περίπου 2 τρις ευρώ…!!!
Αυτό βοηθάει την χώρα  στην περίπτωση που απαιτηθούν να γίνουν επενδύσεις σε τρίτες χώρες, φυσικά ανταποδοτικές, δανείζονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από τις τοκογλυφικές τράπεζες…

Το σημαντικό όμως είναι ότι η ισχυρή  οικονομική  κατηγορία των πολιτών είναι οι συνταξιούχοι στους οποίους ανήκουν τα κρατικά κεφάλαια οπότε θα  είναι οι τελευταίοι που απειλούνται από πτώχευση σε κάθε περίπτωση που η χώρα θα καταρρεύσει. 
Τα δικαιώματα των συνταξιούχων σε αυτές τις χώρες, είναι συνταγματικά έτσι διασφαλισμένα, που αντί για τους 180 βουλευτές που έχουμε εμείς για την τροποποίηση του, εκεί απαιτείται το 100% για να αλλάξουν τέτοιες αποφάσεις οι οποίες είναι ισοδύναμες με την σύσταση κράτους.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε , η έννοια του κράτους για αυτούς είναι ο λαός του πρώτα, μετά ο πλούτος του, και τέλος τα όρια του…!!!
 Με απλά λόγια οι κατηγορία των πολιτών που έχει συνεισφέρει σε όλη της την εργασιακή ζωή στη χώρα ,είναι διασφαλισμένη με τον καλλίτερο τρόπο από μια χώρα που θέλει να διακρίνεται και να ξεχωρίζει  για την ευαισθησία της  και την αναγνώριση του λαού της.
Αυτά στην ουσία είναι τα «τιμημένα γηρατειά» για τα οποία μιλούσε πριν αρκετά χρόνια ο αείμνηστος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, και όχι οι φούσκες και με δανικά παρμένες συντάξεις…!!!
Και ήρθε "ο υιός", όπως λέγει και ο φίλτατος ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, να «υπερτιμήσει» τα εναπομείναντα  γηρατειά στέλνοντας τα μια και καλή…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...