Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

O ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΠΛΥΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ...

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια γυναικών κατά την Τελετή του Νιπτήρος, εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού.
Ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ...
που εξελέγη ποντίφικας στις 13 Μαρτίου, επέλεξε να τελέσει την παραδοσιακή ιεροτελεστία στη φυλακή ανηλίκων του Καζάλ ντελ Μάρμο, στα προάστια της Ρώμης.
Στους νεαρούς κρατούμενους που
συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της φυλακής, ο Πάπας εκφώνησε μια σύντομη, αυτοσχέδια ομιλία, μιλώντας απλά και θερμά. Κατόπιν έπλυνε τα πόδια δέκα αγοριών και δύο κοριτσιών, μιας καθολικής Ιταλίδας και μιας μουσουλμάνας Σέρβας.
Το πλύσιμο των ποδιών από τον Πάπα, η αναπαράσταση της χειρονομίας του Ιησού προς τους μαθητές του, συμβολίζει «τη στοργή του Χριστού», είπε ο Φραγκίσκος.
«Ο Ιησούς ήρθε για να μας υπηρετήσει, για να μας βοηθήσει. Ας το σκεφτούμε καλά: είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε τους άλλους;» ρώτησε τα νεαρά παιδιά.
Η τελετή συνοδεύτηκε από τραγούδια. Δεν μεταδόθηκαν εικόνες, δεδομένου ότι οι νεαροί κρατούμενοι είναι ανήλικοι, αλλά το ραδιόφωνο του Βατικανού αναμετάδοσε την ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...