Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Πουλούσαν ιταλικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστες!



 
 
Στην αποκάλυψη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας φαίνεται πώς οδηγεί ο εντοπισμός από τούς ελεγχους του ΣΔΟΕ στα τελωνεία, ενός δέματος, που περιείχε 127 ιταλικές αστυνομικές ταυτότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το πακέτο είχε αποδέκτη έναν 27χρονο Αλγερινό, που ζει στη χώρα μας. Η έκπληξη των ανδρών του ΣΔΟΕ ήταν τεράστια, όταν σε έναν έλεγχο ρουτίνας που διεξάγουν συστηματικά, αντί για ναρκωτικά, που έψαχναν, είδαν πώς το δέμα περιείχε 127 κενές ιταλικές αστυνομικές ταυτοτητες.

Τα δελτία ταυτότητος ήταν μεν γνήσια, αλλά οποίος τα προμηθευόταν, μπορούσε να συμπληρώσει τη φωτογραφία του και ό,τι άλλα προσωπικά στοιχεία θα επιθυμούσε και να κυκλοφορεί άνετα σαν κανονικός Ευρωπαίος πολίτης στη χώρα μας, χωρίς τον κίνδυνο απέλασης.

Απο τον αριθμό των δελτίων ταυτότητος που βρέθηκε και κατασχέθηκε φαίνεται πώς είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα στη χώρα μας, αφού με τον τρόπο αυτό μπορεί να έχουν "νομιμοποιηθεί" χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.

Οι υποψίες όμως περνάνε και στη γείτονα χώρα και οι ιταλικές αρχές θα διερευνήσουν εάν είχε δηλωθεί η απώλεια ή η κλοπή των συγκεκριμένων δελτίων ταυτότητας, που έχουν γνήσια αρίθμηση, ή αν οι επιτήδειοι τα είχαν προμηθευτεί με το αζημίωτο από επίορκους Ιταλούς κρατικούς υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...