Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

H ΓΑΛΛΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ...


Την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών ζητά η Γαλλία

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα να απελευθερωθούν "αμέσως" οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τη Δευτέρα στο Καφάρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ πραγματοποιούσαν μια ανθρωπιστική επιχείρηση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών...

"Η Γαλλία καταδικάζει αυστηρά την απαγωγή των δύο επισκόπων κοντά στο Χαλέπι, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητεί να απελευθερωθούν αμέσως και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τις χριστιανικές κοινότητες που πρέπει να μπορούν να ζουν με ειρήνη σε μια Συρία η οποία σέβεται όλες τις συνιστώσες της", δήλωσε ο Φιλίπ Λαλιό, εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Το Παρίσι καταδίκασε επίσης "με τη μεγαλύτερη δριμύτητα" τους βομβαρδισμούς που προκάλεσαν ζημιές στο τέμενος των Ομεϊάδων στο Χαλέπι.
Ο μιναρές του τεμένους, ιστορικού κοσμήματος αυτής της μητρόπολης της νότιας Συρίας, κατέρρευσε χθες Τετάρτη με τους αντάρτες και το καθεστώς να αλληλοκατηγορούνται ότι το κατέστρεψαν.
Το τέμενος βρίσκεται στην παλιά πόλη του Χαλεπιού και η UNESCO το έχει περιλάβει στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.
"Καταδικάζουμε αυστηρά τη συνέχιση των τυφλών βομβαρδισμών που πραγματοποιεί το καθεστώς, στο Χαλέπι όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Το καθεστώς θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα βάσανα που προκαλεί στο συριακό λαό και για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, καθώς και για την καταστροφή αυτού του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου", τόνισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...