Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Νέα κυβερνητική μετά από έκτακτο τηλεφώνημα Βενιζέλου!


20130423-212922.jpgΤην ώρα που ο Στουρνάρας ενημέρωνε τους εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το πολυνομοσχέδιο που θα παει την Πέμπτη στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Κυριακή, η τρικομματική κυβέρνηση είδε μια τρίτη κρίση μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Σαχινίδη που ήταν μέσα στη σύσκεψη και ζήτησε να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, δηλαδή από το 23% να μειωθεί στο 13%.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να ζήτησε άμεσα να συμβεί αυτό και όχι να συζητηθεί τον Ιούνιο και αφού βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.
Ο λόγος; Βλέπει τον ανασχηματισμό να έρχεται και τα ποσοστά της Ιπποκράτους σε μονοψηφιο αριθμό. Ο ίδιος διεμήνυσε ότι επειδή ο ΦΠΑ αυξήθηκε επί ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να το αναλαμβάνει πολιτικά η Ιπποκράτους και να το “γεύονται” άλλοι.
Η παρέμβαση Βενιζέλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το Μαξίμου να διαρρέει πως ο ΦΠΑ όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ήταν στο 23% και γίνονται προσπάθειες να μειωθεί από τον Ιούνιο. Μάλιστα, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών διαρρέουν ότι από τη στιγμή που η τρόικα δεν είναι στην Αθήνα, δεν μπορεί να ληφθεί τέτοια απόφαση και αυτό θα γίνει όταν επανέλθει τον Ιούνιο. 
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...