Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δική τους συνεταιριστική τράπεζα δημιουργούν οι έμποροι – Ψάχνονται και οι επιχειρηματίες


Προχωρά και με τη σύμφωνη πλέον γνώμη του Χορστ Ράιχενμπαχ, η δημιουργία της συνεταιριστικής τράπεζας των εμπόρων, υπό την αιγίδα των θεσμικών φορέων της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΤΕ.
Σε σύσκεψη τους το Σάββατο το βράδυ οι πρόεδροι των φορέων κατέληξαν τελικά στο πλαίσιο δράσης το οποίο και θα παρουσιάσουν την Τετάρτη το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Η νέα προσπάθεια θα αξιοποιήσει τις δομές των Συνεταιριστικών Τραπεζών και της Πανελλήνιας Τράπεζας ενώ θα έχει χαρακτήρα αμιγώς Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στοχεύει να δώσει διέξοδο στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων και αναπτυξιακή προοπτική στις τοπικές οικονομίες.
Την ίδια πάντως στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η προσπάθεια, πληροφορίες του newmoney.gr μιλούν και για σκέψεις που υπάρχουν και για έτερη αναπτυξιακού χαρακτήρα τράπεζα με τη συμμετοχή γνωστών επιχειρηματιών.
Βέβαια η συγκεκριμένη κίνηση ακόμα δεν έχει προχωρήσει όπως έγινε με την προσπάθεια των θεσμικών εμπορικών φορέων όμως είναι σίγορο πως η ρευστότητα στον τραπεζικό κλάδο θα ανατρέψει τα πάντα.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...