Κυριακή 21 Απριλίου 2013

''ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ''...

...ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ- ΛΙΛΛΗΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΥΠΡΟΥ...
Τα θέματα της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Λιλλήκα, πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιου στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, ο οποίος ηγείται της νεοσύστατης...
κίνησης «Συμμαχία Πολιτών» με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείτο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι, όπως το Μνημόνιο οδήγησε την Ελλάδα σε βαθύτερη οικονομική ύφεση και εξαθλίωση, τα ίδια και πολύ φοβάμαι και χειρότερα θα συμβούν και στην Κύπρο, σε περίπτωση που η Βουλή επικυρώσει και αποδεχτεί τη Σύμβαση και το Μνημόνιο», επεσήμανε ο κ. Λιλλήκας μετά τη συνάντηση.

Σαφέστατα ο μεγάλος κίνδυνος, τόνισε, είναι η Τουρκία και οι σύμμαχοι της, οι οποίοι καραδοκούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την αποδυνάμωση και εξάρτηση της Κύπρου, αλλά και την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας για να μας επιβάλλουν απαράδεκτες και καταστροφικές λύσεις στα εθνικά μας θέματα, αρχής γενομένης στο Κυπριακό πρόβλημα, όπου αναμένω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τις πρώτες εξελίξεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι Ελλάδα και Κύπρος χρειάζεται αυτή την ώρα, συντονισμένα, να πουν ένα μεγάλο «όχι» στην τρόικα και στα μνημόνια.

«Στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε, «η Γερμανία και το χρηματιστηριακό κεφάλαιο ακολουθούν πολιτικές νέο-αποικιοποίησης για τον Ευρωπαϊκό Νότο, ιδιαίτερα για τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «μετά το πειραματόζωο Ελλάς, πειραματόζωο γίνεται και η Κύπρος, με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια, αλλά στην ίδια πάντα κατεύθυνση».

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εκτός των τραγικών πτυχών, «υπάρχουν και οι δυνατότητες, υπάρχουν και εναλλακτικοί δρόμοι, υπάρχουν και διαφορετικές προοπτικές». Για την Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εκτός από το να αποτινάξουν τη θηλεία της Τρόικας και των Μνημονίων.

«Δεν υπάρχει μόνο η καταστροφή. Υπάρχει και η ελπίδα και η θετική προοπτική», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...