Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» άλλα 60.000 λουκέτα το 2013


Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» άλλα 60.000 λουκέτα το 2013
Σε 60.000 ανεβάζει τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που θα αναστείλουν μέσα στο 2013 τη λειτουργία τους, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 120.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.
 
Στο μεταξύ, όπως παρατηρεί, η «συχνότητα θανάτου επιχειρήσεων» έχει ελαττωθεί, ωστόσο
συνεχίζουν να κλείνουν επιχειρήσεις και μέσα στο 2011 η αναλογία ήταν πως για κάθε νεοϊδρυόμενη, έκλειναν 2,5 επιχειρήσεις. Το 2012 αυτή η αναλογία μειώθηκε καθώς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης αντιστοιχούσε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων και εφέτος, όπως λέει, αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί στο 1,5 προς ένα, δηλαδή 1,5 επιχείρηση θα κλείνει ενώ μία νέα θα ανοίγει.
Ο κ. Ραβάνης εκτιμά πως μέσα στο 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει σε νέο ρεκόρ της τάξης του 30%, σε σχέση με 26% που είναι σήμερα και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στον χώρο της Ευρωζώνης. Μπορεί, όπως συμπληρώνει, μέσα στο καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, να παρατηρηθεί μια σχετική μείωση της ανεργίας, όμως τον Σεπτέμβριο θα ανέλθει σε αδιανόητα υψηλό ποσοστό και ο ίδιος προτείνει ως μέσα αντιμετώπισης τη μείωση της φορολογίας και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιτευχθεί ένα επίπεδο επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις όμοιο με εκείνο στις γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται αφενός τη στήριξη του κράτους και αφετέρου μια φορολογική ελάφρυνση ώστε το ποσοστό φορολόγησης να μην υπερβαίνει το 15%.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...