Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ...

Δύο πιλότοι ενός αεροσκάφους F-5 της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, όταν το αεροπλάνο τους κατέπεσε σε ένα βουνό στο δυτικό Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα...
τοπικό αξιωματούχο.
Το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη για λόγους που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί κοντά στην πόλη Αμπαντάν στην επαρχία Ιλάμ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αμπαντάν, Μοράντ Νασερί, προσθέτοντας ότι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια του δυστυχήματος.
Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία είναι σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένη, σύμφωνα με δυτικούς εμπειρογνώμονες, λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Η Πολεμική Αεροπορία έχει περίπου 300 μαχητικά αεροσκάφη--ρωσικά (Mi-29 και Su-25), κινεζικά (F-7) Αμερικανικά (F-4, F-5 και F-14) και γαλλικά (Mirage F1) και μερικά "Saeqeh", μια ιρανική εκδοχή του αμερικανικού F-5. Όμως μόνο ένα μέρος από αυτά τα αεροπλάνα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.
Τον Ιανουάριο του 2012, ένα F-14 συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...