Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα στην πόλη Χάμα, στην κεντρική Συρία. Σύμφωνα με ακριβιστές τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν οι μάχες στις 04:00 τοπική ώρα στη Χάμα, η οποία αποτελεί...
ιστορικά μια εστία της δράσης των αντιφρονούντων κατά την διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών διακυβέρνησης από την οικογένεια των Άσαντ. Τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες που οι αντάρτες επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα.

Τουλάχιστον πέντε πολυκατοικίες και κτίρια υπέστησαν ζημιές. "Οι κάτοικοι κρύβονται στα σπίτια τους, κανείς δεν προσπαθεί να ξεφύγει. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κι ο κόσμος φοβάται πολύ για να κινείται», είπε ένας ακτιβιστής. Κάτοικοι είπαν πως πολλά καταστήματα παρέμεναν κλειστά ενώ τα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας διακόπηκαν.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία έκανε επιδρομές σε συριακούς θύλακες κοντά στην Δαμασκό ενώ συγκρούσεις αναφέρθηκαν στα βόρεια της πρωτεύουσας. Αεροπορικοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν επίσης στην Ιντλίμπ, στην Ράκα, τη Χασάκα (στο βορρά) και στην Ντεράα (στο νότο).

Την Τετάρτη, τουλάχιστον 138 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες σε όλη τη Συρία, ανάμεσά τους 44 πολίτες, 59 αντάρτες και 35 στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον απολογισμό του οποίου επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...