Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο Άκης προσβλήθηκε από τον εισαγγελέα


Το «θερμόμετρο στα ύψη» ανέβασε μια φράση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Π. Παναγιωτόπουλου «περί ανήθικης δράσης» των κατηγορουμένων. Μια ομολογία ενοχής από τον Νίκο Ζήγρα μόνο όμως για όσα ο ίδιος έχει αποδεχθεί.
Πέντε κενά εδώλια με ισάριθμες απουσίες βασικών κατηγορουμένων και ένα αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής από το ελληνικό δημόσιο και αποζημίωσης ύψους 19 εκατ. ευρώ «για την ηθική
βλάβη που υπέστη» από την «δράση» του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του, συνθέτουν την εικόνα της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας στην πολιτογραφημένη πλέον, ως υπόθεση των «χρυσών μιζών», η αυλαία της οποίας άνοιξε σήμερα το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας.
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, 14 από τους 19 συνολικά κατηγορουμένους της υπόθεσης πέρασαν νωρίς το πρωί την πύλη του Εφετείου για να βρεθούν λίγο αργότερα στο εδώλιο. Η δίκη ξεκίνησε έναν ακριβώς χρόνο μετά την «βόμβα» περί σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου, μελών της οικογένειας του και συνεργατών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που, κατά τη Δικαιοσύνη, προέρχεται από μίζες για την υπογραφή δυο εξοπλιστικών προγραμμάτων τα γερμανικά υποβρύχια και τα Tor-M1.
Οι κατηγορούμενοι που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκαν Εφετείο συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Φτάνοντας στο δικαστήριο ένας άνδρας που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Εφετείου, επιφύλαξε «θερμή υποδοχή» στον Άκη Τσοχατζόπουλο αποκαλώντας τον «απατεώνα» και «κλέφτη».
Τελικά, στο εδώλιο αντιμέτωποι με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αδίκημα που επισύρει πολυετή κάθειρξη (από 10 μέχρι 20 έτη) και όχι ισόβια, κάθισαν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Νικόλαος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη εμφανώς καταβεβλημένη, ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Γιάννης Σμπώκος, η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, ο Παντελής Ζαχαριάδης, οι δικηγόροι Ταλιτά – Μαρία Τσεκούρα, Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γεώργιος Κωνσταντάτος, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Φώτης Αρβανίτης, ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Σαχπατζίδης, και ο Νικόλαος Καρατζας.
Αντίθετα, από τη δικαστική αίθουσα απουσίαζαν η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η μητέρα της (και πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου) Γκούντρουν Μολντενάουερ, ο Νίκος Γεωργουλάκης, ο Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Για τις δύο πρώτες ο δικηγόρος τους κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι δεν προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα όχι επειδή δεν σέβονται το δικαστήριο αλλά γιατί είναι, όπως είπε, «ψυχολογικά ράκη». Οι συνήγοροι των δυο έτερων απόντων κατηγορουμένων επί της ουσίας αρνήθηκαν την κατηγορία και επιφυλάχθηκαν να αποδείξουν την αθωότητά τους κατά της διάρκεια της δίκης.
Τους κατηγορουμένους, πάντως, στο σύνολό τους εκπροσωπούν στο δικαστήριο «επώνυμοι» δικηγόροι των Αθηνών, ενώ πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι ο κ. Χρήστος Κατσιάνης με εισαγγελέα την κ. Γεωργία Αδειλήνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...