Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Handelsblatt: Η Γερμανία κρύβει χρέος 5 τρις €!



  • Είναι δυνατόν η έντιμη Γερμανία να εξαπατά τους πάντες;
  • Στο 260% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Γερμανίας;
  • Τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο...


Σε μια απίστευτη καταγγελία, προέβη ο ....
γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschen στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού ύψους €5τρις, το οποίο έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Το επίσημο δημόσιο χρέος της Γερμανίας φτάνει σήμερα τα €2 τρις (75% του ΑΕΠ) και αν η καταγγελία του Raffelhueschen (την οποία αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη) έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το γερμανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος επιβάλει προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας στις χώρες της ευρω-περιφέρειας!

Στην περίπτωση αυτή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας βρίσκεται στο 260% του ΑΕΠ, της σπάζοντας ίσως κάθε ρεκόρ μεταξύ των δυτικών καπιταλιστικών χωρών.

Μέχρι τώρα η εν λόγω καταγγελία έχει αναδημοσιευτεί και από το Bloomberg.

Πάντως τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο η οποία προσπαθεί να συμπεριλάβει στο χρέος τα μελλοντικά ελλειμματικά "ανοίγματα" στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, χρησιμοποιώντας κάποιες υποθέσεις.

Πηγή
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...