Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μαλλιά κουβάρια έγιναν Μεϊμαράκης - Καμμένος


Ο προγραμματισμός της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που πιθανότατα θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να επισκιάσει το προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκάλεσε ένταση στην Ολομέλεια της
Βουλής και διάλογο σε υψηλούς τόνους μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη στην Ολομέλεια, την ώρα που ο δεύτερος συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να συντονίσουν τις εργασίες του Κοινοβουλίου εν όψει της κατάθεσης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου.
Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είπε: «Ποτέ δεν υπήρξε συνεδρίαση της Ολομέλειας Κυριακή των Βαΐων. Δεν έχει γίνει ποτέ να απαγορεύουν σε ορθόδοξο βουλευτή να πάει στην εκκλησία».
Και πρόσθεσε: «Έχουμε προγραμματισμένο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και έξι μήνες, έχω ενημερώσει, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εμβόλιμα συνεδρίαση».
Επιτέθηκε δε, στον πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι «η δημοκρατία παραβιάζεται ασύστολα, ευθύνη έχει προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης».
Ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για τις δηλώσεις Καμμένου, με αποτέλεσμα να ανέβει στην έδρα και να εξηγήσει πως προσπαθεί να βρει λύσεις «με συναίνεση», τονίζοντας ότι το πότε θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο και με ποια διαδικασία δεν είναι αρμοδιότητα του προεδρείου, αλλά της κυβέρνησης». 
Σε έντονο ύφος μάλιστα και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Καμμένο, είπε: «Δεν αποδέχομαι τέτοιες κατηγορίες και όταν μιλάμε δημοσίως να είστε το ίδιο προσεκτικός. Εγώ δεν αντιδικώ με πρόεδρο κόμματος, αλλά δεν μπορεί να με εγκαλούν για θέμα που δεν έχω ευθύνη κι εγώ σας εγκαλώ ότι χρησιμοποιείτε την Ολομέλεια με επικοινωνιακή τακτική για το συνέδριο. Θα πρέπει να ντρέπεστε. Για ό,τι συμβαίνει στη Βουλή αναλαμβάνω πλήρως ευθύνη». 
Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο κ. Καμμένος άρχισε να διαμαρτύρεται όρθιος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να του απαντήσει: «Καθίστε κάτω. Όταν θα απευθύνεστε στον πρόεδρο της Βουλής, να το κάνετε με τη σοβαρότητα και σεμνότητα που απαιτείται... και ευχαριστώ που ζητήσατε συγγνώμη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...