Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"Δεν υπέγραψα μόνος μου - Υπήρχαν και άλλοι δέκα υπουργοί στο ΚΥΣΕΑ"

Το αυτονόητο δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος απλώνοντας το κάδρο πέραν του ιδίου και σε άλλα πολιτικά προσωπα της εποχής των αμαρτωλών συμβάσεων, επί πρωθυπουργίας Σημίτη. Πρόσωπα τα οποία συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όχι μόνο δεν έχουν κληθεί να μας πουν τι συνέβαινε και πως υπογράφτηκαν οι συμβάσεις αυτές αλλά, ούτε καν τα ονόματά τους δεν αναφέρονται.
«Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν αποφάσισα μόνος μου. Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και
από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε ως το ανώτατο θεσμικό όργανο της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη για την ειρήνη, την ασφάλεια, την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού. Σε αυτό συμμετείχαν δέκα υπουργοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»
Όσον αφορά στην ανακοίνωσή του για το ΠΑΣΟΚ και εκείνους που το «ντρόπιασαν» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι «η πολιτική ηγεσία, που οδήγησε, με όλα όσα συνέβησαν, σε ένα κατ' όνομα μόνο ΠΑΣΟΚ, μακριά από τη βάση και το λαό του ΠΑΣΟΚ, είναι πλήρως υπεύθυνη γι' αυτή την εξέλιξη. Ανεπαρκής σε όλα, οδήγησε το λαό στην απόλυτη καταστροφή, στην οικονομική χρεωκοπία, στην πρωτοφανή υψηλή ανεργία» ρίχνοντας τα "καρφιά" του και στους Γιώργο Παπανδρέου, και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην υπουργός μιλάει και για την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και ξεσπά κατά των δικαστών «Βλέποντας την εικόνα της Βίκυς, ομολογώ ότι ανησύχησα. Αυτό που ζήτησα από το δικαστήριο, καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους, την άμεση δηλαδή αποφυλάκισή της, ύστερα από παράνομη και καταχρηστική φυλάκιση 12 μηνών, λόγω της κρατικής βίας, φαίνεται να μην επαρκεί. Υπάρχει επείγων λόγος ικανοποίησης αυτού του αιτήματος τώρα. Δυστυχώς η γυναίκα μου είναι μάνα ανήλικου παιδιού. Η δε εγκληματική συμπεριφορά της δικαιοσύνης απέναντί της μέσω των δικαστικών λειτουργών της εκθέτει την ίδια. Οι δικαστικοί λειτουργοί μετατράπηκαν σε κοινούς διώκτες μας και έτειναν ιδιαίτερα ευήκοον ους σε άνωθεν παρεμβάσεις, αρνούμενοι το αυτονόητο, την πρόσβαση σε ιατροδικαστή που ζήτησε να την επισκεφτεί».
Το θέμα των ευθυνών είναι τεράστιο. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ως να ήταν αυτός η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, και σαν να μην υπήρχαν άλλες υπογραφές πλην της δικής του. Η διάθεση να βρεθεί ένα πολιτικό "πτώμα" για να εξαγνιστεί όλο το σύστημα είναι φανερή. Όμως οι αμαρτίες έιναι άπειρες και δεν αποτελούν προϊόν ενός μόνο ανθρώπου. Καλόν θα είναι σύντομα να αρχίσουν να δίνονται εξηγήσεις και από τους υπόλοιπους του ΚΥΣΕΑ. Αλλιώς θα αποδειχθεί ότι όλα έγιναν για το θεαθήναι, και μάλλιστα με έναν πονηρό σκοπό.
"Αφου πήραμε το  σπίτι του Άκη και του δημεύσαμε την περιουσία του, νομιμοποιούμαστε να σου κάνουμε το ίδιο για τα 500 ευρώ που χρωστάς" τόσο απλά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...