Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ;


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΟΛΜΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις),...
η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών». Είναι χαρακτηριστική η φράση της ανακοίνωσης, ότι «η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη».
Σε άλλο σημείο η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη» γιατί, όπως λέει, «προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%. Προωθεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους.
Προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη. Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».
Επίσης, χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για την κρίσιμη αυτή περίοδο για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέροντας τα εξής: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων».
Και η ΟΛΜΕ συμπληρώνει: «Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας».
Την Κυριακή 28 Απριλίου, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 18.30 μ.μ. με προσυγκέντρωση στην οδό Ερμού, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 π.μ. και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).
Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...