Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Στημμένη η πώληση του ΟΠΑΠ


Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην εξέλιξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, που ανέδειξε τελικά μόνο ένα διεκδικητή, με βαρύτατους υπαινιγμούς και σαφείς προειδοποιήσεις προς όσους εγκρίνουν τελικά την πώληση. Με μία σφοδρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει
λόγο όχι μόνο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και για «στημένο παιχνίδι», κάτι που αποδεικνύεται, όπως επισημαίνει «από το διαγωνισμό παρωδία που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταλήξει στη μοναδική προσφορά και στο εξευτελιστικό αυτό τίμημα».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξευτελιστικό αυτό ποσό της προσφοράς περιλαμβάνονται, εκτός του 33% των μετοχών του οργανισμού, και τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία, όταν από μόνη της η χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ αποτιμάται στα 739 εκατομμύρια».
Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση «η κυβέρνηση, μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δίνει χάρισμα τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ» και προειδοποιεί ότι «όποιος νομίζει  ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία».
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επαναλαμβάνεται στην ανακοίνωση, είναι «ο ΟΠΑΠ να παραμείνει στο Δημόσιο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο,  τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...