Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ισραηλινές πηγές: Διπλοί πράκτορες τα αδέρφια στη Βοστόνη!


Μια εντελώς καινούργια διάσταση δίνει με δημοσίευμά της η γνωστή ισραηλινή ιστοσελίδα «Debka» για την υπόθεση των βομβιστών της Βοστόνης που κατάγονταν από την Τσετσενία.
Το σενάριο που έθεσαν στο τραπέζι οι ειδικοί συνεργάτες και οι πηγές της ιστοσελίδας, είναι ότι τα δυο αδέρφια Τσαρνάγιεφ, ο νεκρός σήμερα Ταμερλάν και ο μόλις 19χρονος αδερφός του Τζοχάρ, είναι ότι ήταν διπλοί πράκτορες, στρατολογημένοι από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, με αποστολή να διεισδύσουν στα δίκτυα των εξτρεμιστών Ουαχαμπιστών, επί της ουσίας σε παρακλάδια της Αλ Κάιντα, που λάμβαναν βοήθεια από σαουδαραβικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κάνουν θραύση στην περιοχή του Καυκάσου!


Μιλάμε για τις αυτόνομες στο πλαίσιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δημοκρατίες του Νταγκεστάν, της Ινγκουσετίας, της Καμπαρντινο-Μπαλκαρίας, της Τσετσενίας, της Βόρειας Οσετίας και της Δημοκρατίας Καρατσίγιεβο-Τσερκεζία. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, οι δυο Τσετσένοι πρόδωσαν
την αποστολή τους και μετατράπηκαν σε διπλούς πράκτορες, με την ψυχή τους όμως να ανήκει στα ισλαμικά δίκτυα!
Η Σαουδαραβική εμπλοκή στην υπόθεση και ο φόβος να μην γίνει ζημιά στο βασίλειο φαίνεται από την εσπευσμένη αποστολή του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ εν μέσω της κρίσης που ξέσπασε με επίκεντρο τη Βοστόνη (Σαουδάραβες φοιτητές είχαν συλληφθεί) όπου συνομίλησε ιδιωτικά με τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Τομ Ντόνιλον.
Ταυτόχρονα, το καθεστώς της μεσανατολικής χώρας, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή καμπάνια, με γνωστούς κήρυκες του Ισλάμ να υποστηρίζουν στις τηλεοράσεις ότι ο αυθεντικός Ουαχαμπιτισμός της Σαουδικής Αραβίας ΔΕΝ σχετίζεται με την οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και επιθέσεων αυτοκτονίας στο πλαίσιο του αποκαλούμενου ως «ιερού πολέμου» (τζιχάντ) και ότι η σαουδαραβική θρησκεία δεν σχετίζεται με τα γεγονότα της Βοστόνης.

Ως απόδειξη της εν λόγω θεωρίας αναφέρεται το ότι… από το πουθενά ο 19χρονος Τσετσένος έγινε δεκτός και με υποτροφία σε σημαντικό κολέγιο της Βοστόνης, χωρίς να γίνει έλεγχος με βάση τα εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια αποδοχής φοιτητών, ενώ όταν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει έλεγχο του Ταμερλάν καθότι είχαν εντοπίσει περίεργες επαφές με ισλαμιστικές οργανώσεις στον Καύκασο, οι αμερικανικές τον άφησαν ελεύθερο μετά από μια τυπική ανάκριση.
Εάν όλα αυτά αληθεύουν, σημαίνει πως όταν το FBI έδινε στη δημοσιότητα της φωτογραφίες των δυο αδερφιών, είτε κορόιδευε την αμερικανική κοινωνία και το διεθνές ακροατήριο, είτε στο πλαίσιο της γνωστής σύγκρουσης με τη CIA δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για τον ρόλο που έπαιζαν.
Εκτιμούμε ότι αυτό είναι λίγο δύσκολο, αφού και η παρουσία του συντονιστικού οργάνου των υπηρεσιών πληροφοριών με τον επικεφαλής (DNI: Director of National Intelligence), λογικά θα έχει διασφαλίσει μετά από τόσα χρόνια παρουσίας της ένα επίπεδο συνεργασίας.
Αυτό που μας απασχολεί όμως είναι άλλο. Μήπως τα δυο παιδιά εξακολουθούσαν να είναι με την πλευρά των αρχικών τους εργοδοτών (CIA) αλλά ζητήθηκε ως απόδειξη της πίστης τους στα ισλαμικά δίκτυα του Καυκάσου, να προβούν σε μια τρομοκρατική ενέργεια. Και τα παιδιά προχώρησαν για να μην τερματιστεί εκεί η αποστολή τους.
Τώρα να σκεφτούμε ότι ενώπιον του υψηλότερου στόχου, της διείσδυσης σε ομάδες που θα μπορούσαν να σχεδιάζουν μεγάλα πλήγματα τύπου 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, κάποιοι στη CIA να συμφώνησαν να κάνουν τα «στραβά μάτια» και να «καταπιούν» τις όποιες απώλειες, είναι σίγουρα υπερβολικό και χωρίς στοιχεία είναι εύκολο αλλά και επικίνδυνο να κάνεις εικασίες. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο βέβαια στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών. Εμείς δεν μπορούμε όμως να το δεχθούμε, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο.
http://www.defence-point.gr/news/?p=73922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...