Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚE ΤΟ SPETSGRUPPA "A" Ρωσική επιχείρηση απελευθέρωσης των δύο Μητροπολιτών στην Συρία


Μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας η οποία συστάθηκε επειγόντως ήταν ήδη έτοιμη για να μεταφερθεί στη ρωσική Ναυτική βάση της Ταρτούς και από εκεί στην βόρειο Συρία με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών στη Συρία οι οποίοι έχουν απαχθεί από Τσετσένους αντάρτες, την ώρα που ...
κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τους δύο ιεράρχες.

Η αναχώρηση της μονάδας για τη Συρία ήταν προγραμμματισμένη για απόψε το βράδυ αναφέρουν πηγές από την Μόσχα στο defencenet.gr. Ήταν οι ίδιες πηγές που είχαν αποκαλύψει ότι οι απαχθέντες Μητροπολίτες ήταν θύματα Τσετσένων ισλαμιστών μισθοφόρων, μια πληροφορίες που μετέδωσε το defencenet.gr άμεσα και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Η απόφαση για την αποστολή της μονάδας στη Συρία στην οποία περιλαμβάνονται και μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa "A" της Ρωσίας. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι γνώριζαν από την αρχή που είχαν μεταφερθεί οι δύο ιεράρχες ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος και ο Συρο-ορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γρηγόριος Yohanna Ibrahim.

Οι φήμες για την απελευθέρωσή τους, προφανώς έχει "φρενάρει" την επιχείρηση.

Αυτό γιατί οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι απόλυτα εξοικειωμένες με τον τρόπο και την δράση των Τσετσένων ανταρτών γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο που δρουν αλλά και το που επιχειρούν στη Συρία.

Η ρωσική επιχείρηση για την απελευθέρωση των δύο Ορθοδόξων Μητροπολιτών έχει την συγκατάνευση της Ουάσιγκτον ιδιαίτερα μετά την πολύτιμη βοήθεια που τους παρείχαν οι ρωσικές αρχές στη σύλληψη των δύο Τσετσένων βομβιστών του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Παράλληλα η Ρωσία και εν μέσω συνεχών δηλώσεων δυτικών αξιωματούχων που «φωτογραφίζουν» επέμβαση στη Συρία ενισχύει τις δυνάμεις της Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται από τη Μόσχα μονάδες του Στόλου του Ειρηνικού στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται  το αντιτορπιλικό Admiral Panteleyev και τα αποβατικά σκάφη Peresvet and Admiral Nevelskoy, αναμένεται να εισέλθουν στη Μεσόγειο στα μέσα Μαΐου. Αύριο 24 Απριλίου τα ρωσικά σκάφη θα βρίσκονται πραγματοποιώντας επίσκεψη καλής θέλησης στο ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas από το οποίο θα αναχωρήσουν την επομένη για να εισέλθουν στη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση προς την ναυτικήυ βάση της Ταρτούς. Αυτό δήλωσε στο ITAR-TASS  ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου Ειρηνικού πλωτάρχης Roman Martov.

«Στις 24 Απριλίου και μετά την επίσκεψη στον ιρανικό λιμένα Bandar Abbas τα τρία αυτά σκάφη θα αποπλεύσουν για τον ινδικό Ωκεανό όπου θα συναντηθούν με άλλα βοηθητικά σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού, κυριότερα με το πετρελαιοφόρο Pechenga και το σκάφος υποστήριξης και διάσωσης Fotiy Krylov σε προκαθορισμένη περιοχή. Στην περιοχή αυτή τα σκάφη θα παραμείνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανεφοδιαστούν και να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης, Αμέσως μετά και σύμφωνα με το σχέδιο δράσης τα σκάφη θα εισέλθουν στη διώρυγα του Σουέζ  για να βρεθούν στη Μεσόγειο στα μέσα Μαΐου, όπου και θα επιχειρήσει για 1 μήνα περίπου», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πλωτάρχης.,

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πιθανός ο κατάπλους των σκαφών αυτών στην Ταρτούς. «Εάν είναι απαραίτητο και αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί, τότε φυσικά τα ρωσικά πλοία θα καταπλεύσουν στην Ταρτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...