Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Να δεις τι μας έχουν για μετά…


gift
Οι εθισμένοι στο μνημόνιο αναλυτές μας έχουν πρήξει να επαναλαμβάνουν συνέχεια, με μια έκφραση αηδίας στο πρόσωπο, πως η μη υποταγή στις τροϊκανές διαταγές,συνιστά ανευθυνότητα και στείρο λαϊκισμό, ο οποίος προωθείται από κύκλους «πρόθυμων ηλιθίων» όπως είπε και ο
κ.Υπουργός. Γιατί αυτοί κινούνται με νούμερα.  Γιατί αυτοί μας βλέπουν σαν νούμερα, ενώ εμείς επιμένουμε να μιλάμε με λέξεις. Θέλετε νούμερα λοιπόν? Τεφτέρι και μολύβι? Ας θυμηθούμε μερικα νούμερα λοιπόν, γιατί αρκετά έχει κρατήσει η ηλιθιότητα του ο «ο λαός αυτούς επέλεξε κι αυτοί αποφασίζουν»
Κατ΄αρχήν ο λαός δεν επέλεξε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ να κυβερνήσει. Τον Ιούλιο του 2012 σε 6.217.000 ψηφίσαντες  το  κόμμα της  ΝΔ  έλαβε 1.825.637 ψήφους κι αυτό ΟΧΙ δεν είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και του ελληνικού λαού κι αυτό λένε τα νούμερα.
Εννοείται πως οι 755.868 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι 385.077 της ΔΗΜΑΡ ούτε με κυάλια από μακριά δεν μπορούσαν να δουν την κυβερνητική καρέκλα κι αυτό λένε τα νούμερα.
Επί πλέον οι ψηφίσαντες ΝΔ δεν ξέρω αν στο μυαλό τους φαντασιωνόντουσαν μια κυβέρνηση με Βενιζέλο και Κουβέλη όπως και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω αν την ώρα που ψήφιζαν είχαν στα σχέδια τους να τους καθίσει στο σβέρκο σαν Πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Οσο για τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ … Κι αυτό λένε τα νούμερα.
Το σύνολο των ψηφοφόρων των τριών καμπαλέρος της συγκυβέρνησης ήταν 2.966.582. Στην αντίπαλη όχθη αν προσθέσουμε μαζί τους αντι-μνημονιακούς ψηφοφόρους των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή,  (ναι ξέρω μήλα με πορτοκάλια και ντομάτες δεν προστίθεται, αλλά για να βγάλουμε νούμερα το κάνω) δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΚΚΕ, έχουμε ένα αριθμό που φτάνει τους 2.820.749.
Από δε το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που ήταν 9.952.000 έχουμε κάπου τρία εκατομμύρια που τους ψάχνουμε να δούμε τι έγιναν (ζουν? Πέθαναν? Είναι ακόμα αναποφάσιστοι? Είναι από εκείνους που λένε δε πα να γ@μηθείτε όλοι? Φύγαν μετανάστες? Ήταν μια οπτασία?)
Γενικό συμπέρασμα από όλο το εκλογικό σώμα το 62% ψήφισε κι από αυτό το 62% η ΝΔ πήρε το 29,66% το ΠΑΣΟΚ το 12,28% και η ΔΗΜΑΡ το 6,26%. Κι αυτό λένε τα νούμερα.
Τα νούμερα λοιπόν κι όχι ο λαϊκισμός των «πρόθυμων ηλιθίων» λένε πως αν υπήρχε οποιαδήποτε αξιοπρέπεια από το πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας, κανένας δεν θα έπερνε την ευθύνη να την εκτελέσει χωρίς να έχει τουλάχιστον με το μέρος του τη πλειοψηφία όχι των πρόθυμων αλλά των  «χρήσιμων ηλίθιων» τουλάχιστον . Θα προχώραγε σαν μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας σε κάποιο δημοψήφισμα. Σε νέες εκλογές. Σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να αναλάβει την ευθύνη να κοροϊδέψει εκατομμύρια ψηφοφόρων που δεν συναίνεσαν στο  έγκλημα.
Οσο για το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», αν είναι η οργισμένη αλήθεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας,  θα έπρεπε να συνοδεύεται  με το αντίστοιχο «και μαζί θα πληρώσουμε» για να βγαίνουν …τα νούμερα! Γιατί αν το μαζί τα φάγαμε συνοδεύεται από το «αλλά δεν θα τα πληρώσουμε μαζί» τότε είναι λόγια κατά το λέμε και καμμιά….. για να περνάει η ώρα.
Και μπορεί τα κανάλια να επαναλαμβάνουν συνεχώς πως είναι η νόμιμη κυβέρνηση η εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.  Δεν επιλέχτηκε αυτή η κυβέρνηση όσους και ζογκλερισμούς αν κάνουν οι τηλεαστέρες για να μας πείσουν.  Αρα οι αξιότιμοι και σοφοί δημοσιογράφοι μας λαϊκίζουν ασύστολα. Και το χειρότερο ακούς κόσμο να νοιώθει ταπεινωμένος και βλάκας γιατί ο ελληνικός λαός τους ψήφισε ενώ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ.
Μη τρελένεστε!  Δεν τους ψηφίσατε εσείς. Σωστά θυμάστε. Ενα άλλο κομμάτι τους ψήφισε κι αυτό γιατί ονειρευόταν πως ο λύκος κι αν γέρασε κλπ..  Σιγά σιγά από τη πολύ τρομοκρατία και στοχοποίηση που κάνουν επάνω σας, θα ξεχάσετε τι ψηφίσατε και θα αυτομαστιγώνεστε.  Οι περισσότεροι από εμάς είπαμε ΟΧΙ με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας. Φυσικά κατόπιν αυτού το βουλώσαμε και περιμένουμε τη Δευτέρα παρουσία αλλά μη τρελαθούμε εντελώς και πιστέψουμε πως ότι αποφασίζουν το αποφασίζουν με τη σύμφωνη γνώμη μας.  Ούτε για τη πλάκα δεν ζητάνε τη γνώμη μας.
Ο ελληνικός λαός δεν αποφάσισε και πολύ περισσότερο δεν ερωτήθηκε ποτέ για τίποτα από όλα αυτά.  Δεν υπάρχει καμμιά πολιτική παράταξη που να είπε στη προεκλογική εκστρατεία «η αλήθεια είναι πως εμείς θα σας ξεκληρίσουμε, θα σας πατήσουμε κάτω και θα σας ξεπουλήσουμε μισοτιμής» γιατί δεν υπάρχει κανένας πολιτικός τόσο ανόητος  ώστε να παραδεχτεί κάτι τέτοιο και να περιμένει να πάρει έστω και 1 ψήφο.
Ολοι με ψέμματα πλασαρίστηκαν. Ποντάροντας στην ελπίδα που είχε ο καθένας πως ίσως γινόταν το θαύμα και υπήρχε μια ελάχιστη δόση τσίπας πίσω από τα κλασσικά προεκλογικά τρυκ. Αλλοι που φαντασιονόντουσαν πως ίσως δενείναι και τόσο χάλι η κατάσταση.  Αλλοι που έλπιζαν ακόμα πως εκείνη θα τη σκαπουλάρουν.  Ποιος μίλησε ποτέ σε όλη αυτή την ιστορία   με  ανοιχτά χαρτιά κι όχι ψεύτικες υποσχέσεις?  Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πως δημιουργήθηκε το χρέος με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα όπως λέει και το ανέκδοτο.  Τι συνέβει – με νούμερα – τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια (για παλιότερα άστο, χανόμαστε στη μετάφραση…)  Ο απλός έλληνας πολίτης δεν είναι οικονομολόγος, τραπεζικός, χρηματιστής, εκλέγει εκπροσώπους που υποτίθεται πως έχουν αυτές τις γνώσεις και τις ικανότητες για να μιλάνε κ.α.α στο Κοινοβούλιο και να ψηφίζουν κ.α.α κα ισύμφωνα με τα συμφέροντά του κι όχι τα συμφέροντα των δανειστών.
Αλλά πως να το κάνεις αυτό όταν ο πολιτικός κόσμος  προσπαθεί να πείσει το λαό πως τα συμφέροντά του είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ με τα συμφέροντα των δανειστών?  Εδώ υπάρχουν εγκεφαλικά νεκροί τηλεοπτικοί αστέρες που θεωρούν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να βγάλουμε άχνα, αλλά πως πρέπει να είμαστε και αιώνια υποχρεωμένοι στους άγιους αυτούς και φιλάνθρωπους ανθρώπους της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας που μας έσωσαν. Και για να χρησιμοποιήσω τη φράση που έγινε πολύ της μόδας,  Επρεπε να μας πετάξουν στο φούρνο χωρίς χασομέρι και συζητήσεις για να δούμε τι εστί βερύκοκο.
Τα δικά μου νούμερα λοιπόν και όλων όσων μπορούν να σκέφτονται ακόμα, με μια ελάχιστη λογική, λένε πως ο λογαριασμός δεν θα βγει με κανένα τρόπο. Και το ξέρουν όλοι τώρα πια, αλλά ελπίζει ο καθένας να μη σκάσει στη μούρη του η τελική πράξη του δράματος.
Υπήρχε ένα παλιό ανέκδοτο όπου ένας χτυπάει κάποιον με το αυτοκίνητο και τον σκοτώνει. Φοβισμένος παίρνει το πτώμα και το πετάει κάτω από μια γέφυρα. Την ώρα που το πετάει περνάει ένα φορτηγό και το πατάει. Τρομαγμένος ο φορτηγατζής παίρνει το ταλαίπωρο πτώμα και το πετάει σε μια λίμνη που ήταν εκεί κοντά. Στη λίμν πέρναγε μια βάρκα και χτυπάει το πτώμα. Ο βαρκάρης παίρνει το πτώμα κι έντρομος μη ξέροντας πως έγινε σε τέτοια κατάσταση  φωνάζει το πρώτο βοηθειών και το πάνε στο νοσοκομείο. Μπαίνουν όλοι, γιατροί, νοσοκόμοι σε ένα δωμάτιο κλείνουν τη πόρτα και μετά από 10 λεπτά βγαίνει ένας γιατρός περίλυπος και λέει στο βαρκάρη που αγωνιούσε…
Δυστυχώς αγαπητέ μου, 10 λεπτά νωρίτερα αν μας τον είχατε φέρει θα ζούσε….
Ο επόμενος ακριβώς αυτό θα σας πει.  Λίγο νωρίτερα να με είχατε ψηφίσει το πτώμα της Ελλάδας θα ζούσε.  Για ένα τσακ δεν το προλάβαμε.
synithisypoptos.gr
Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...