Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Για... σφηνάκια ο Σαμαράς στην ΔΕΘ

Ο Αντώνης Σαμαράς με ντουντούκα  
Ο Αντώνης Σαμαράς με ντουντούκα
 
“ Οι χιλιάδες των αστυνομικών, μερικά ελικόπτερα και οι "ράμπο" της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για μια επίσκεψη "σφηνάκι" είναι υπερβολή και σίγουρα υπογραμμίζουν με έμφαση την απόσταση που χωρίζει τον πρωθυπουργό από τον λαό.  ”
Της Λουκίας Χουλιάρα

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα μιλήσει σε ακροατήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών. Η παρουσία του κυρίου Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ. προβλέπεται να είναι ολιγόωρη ενώ δε θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τους έως τώρα προγραμματισμούς, τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, δεδομένου ότι θα υπάρχει παρουσία ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (3.500 με 4.000 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της περιφέρειας), δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ από αέρος θα παρακολουθούν τις προγραμματισμένες πορείες δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Ας σημειωθεί ότι ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε ότι οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού είναι ουσίας και όχι εντυπωσιασμού ενώ προσέθεσε ότι το μείζον θέμα δεν είναι το πόσες ώρες θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη- αφού του αρέσουν οι πράξεις και όχι τα λόγια-αλλά το γεγονός ότι η ΔΕΘ επανακάμπτει.

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπογράμμισε ότι «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να απαξιώσει τα εγκαίνια της ΔΕΘ» και καθώς και ότι: «Ζητήσαμε από την αστυνομική διεύθυνση τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο μετρημένα γίνεται». Η επίσκεψη- Σφηνάκι Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ. αποτελεί την πιο έκδηλη παραδοχή ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει απολέσει τη λαϊκή συναίνεση στην μανιασμένη προσπάθειά του να εφαρμόσει την- έξωθεν επιβεβλημένη- τοξική πολιτική.

Οι αιτιασμοί του κυρίου Καράογλου περί Σαμαρικής σεμνότητος και περί προσήλωσης στις πράξεις και ουχί στα λόγια, δεν πείθουν ούτε τον πιο αφελή ακροατή! Τα τείνοντα στο άπειρο εξάλλου «Ζάππεια» και οι «ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός» πομπώδεις δηλώσεις περί “Success Stories”, εγγυώνται για την ανυπαρξία αυτών των αρετών! Σε κάθε περίπτωση, η εκπεφρασμένη ανησυχία για ενδεχόμενη απαξίωση της Έκθεσης και οι σαφείς σχετικές προειδοποιήσεις, σαφώς και καταδεικνύουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν απόλυτη επίγνωση της έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας και του υπάρχοντος κοινωνικού αναβρασμού!

Αναφορικά τέλος, με την απαίτηση για (κατά το δυνατό), περιορισμένα μέτρα ασφαλείας, δύο τινά: είτε υπάρχει σύγχυση αναφορικά με την ερμηνεία της έννοιας «περιορισμένο», είτε οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του σχεδίου προστασίας δεν τηρούν κατά γράμμα τις κυβερνητικές εντολές και αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως

Οι χιλιάδες των αστυνομικών, μερικά ελικόπτερα και οι "ράμπο" της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για μια επίσκεψη "σφηνάκι" είναι υπερβολή και σίγουρα υπογραμμίζουν με έμφαση την απόσταση που χωρίζει τον πρωθυπουργό από τον λαό. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...