Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΤΠΚ "Κρυσταλλίδης" στην "καυτή" Αν. Μεσόγειο - Παίζει με τη φωτιά η κυβέρνηση

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ "ΚΡΑΤΑΙΟΣ" ΣΤΗ UNIFIL

Στην «καυτή» Ανατολική Μεσόγειο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλων ναυτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους τους, αλλά και από τους Ρώσους, εν’ όψει εξελίξεων πιθανώς και ενός χτυπήματος κατά της Συρίας από τους Αμερικανούς βρίσκεται και ένα πλοίο του
ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για την κανονιοφόρο «Κραταιός» που περιπολεί ενταγμένη στη δύναμη UNIFIL.
Η κανονιοφόρος επρόκειτο να αντικατασταθεί από την πυραυλάκατο τύπου Super Vita «Κρυσταλλίδης», η οποία έχει ήδη αποπλεύσει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Για μερικές ώρες δηλαδή, η Ελλάδα θα έχει στην περιοχή δύο πολεμικά πλοία. Και όλοι ελπίζουν στην κυβέρνηση μην αποφασίσουν οι ΗΠΑ να πλήξουν τη Συρία τη στιγμή που θα γίνεται το «σκαντζάρισμα» των πλοίων.
Το ελληνικό πλοίο περιπολεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της ναυτικής Δύναμης Επιτήρησης του Λιβάνου που έχει συγκροτήσει ο ΟΗΕ (UNIFIL). Τον ΟΗΕ δηλαδή, που οι ΗΠΑ γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και πριν ακόμη δουν το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το ποιος έκανε τη χρήση χημικών στη Συρία αποφάσισαν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τον Μπασάρ άλ Άσσαντ.
Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν πώς, αν ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους τους στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας και ο χώρος δράσης της UNIFIL κοντά στον Λίβανο συμπίπτει με το χώρο των επιχειρήσεων τότε τα σκάφη θα αποσυρθούν είτε από τον ΟΗΕ είτε από τα ίδια τα κράτη. Το ίδιο υπό την προϋπόθεση αυτή θα διαταχθεί και η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης».
Η παρουσία και μόνο όμως ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο σε απόσταση μερικών μιλίων από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά Arleigh Burke, από τα οποία θα εκτοξευτούν δεκάδες Tomahawk κατά στόχων της Συρίας, σε περίπτωση που δώσει το «πράσινο φώς» ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δημιουργεί επιπλέον ζητήματα για την ελληνική κυβέρνηση.
Ιδίως όταν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας η Ελλάδα έχει ταχθεί στους «πρόθυμους Συμμάχους», έστω και με την παροχή διευκολύνσεων.
Επίσης, υπάρχει και ο φόβος αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η Συρία σε περίπτωση που δεχθεί πλήγμα. Και η ανατολική Μεσόγειοςόπου περιπολεί σήμερα η "Κραταιός" και αύριο η "Κρυσταλλίδης" είναι στο βεληνεκές των παράκτιων πυραύλων που έχει αναπτύξει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσσαντ και είναι αποφασισμένο να εκτοξεύσει.
Σημειώνεται πώς στην επιχείρηση UNIFIL συμμετέχουν και άλλα πλοία Συμμαχικών χωρών, τα οποία είτε τα ίδια είτε οι χώρες στις οποίες ανήκουν ίσως εμπλακούν σε ένα χτύπημα κατά της Συρίας αν και όποτε αυτό αποφασιστεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...