Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Παν – χριστιανικό μέτωπο κατα της εισβολής στην Συρία… Σχεδόν.


Παν-χριστιανικό μέτωπο Ελληνορθοδόξων, Καθολικών και της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά της επιδρομής στην Συρία και κατ’αυτό τον τρόπο στήριξης των ισλαμιστών μακελάρηδων καταγράφεται τις τελευταίες ώρες. Μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων
Ελληνορθοδόξων χριστιανών πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου για να εκφράσουν τη συμπάθειά τους στη Συρία, η οποία εκτίθεται σε απειλές και
πιέσεις που στοχεύουν την στάση της και τον εθνικό της ρόλο.
Σε ομιλία του μπροστά στους πιστούς που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, Atallah Hanna κάλεσε “όλους τους έντιμους ανθρώπους να απορρίψουν την ξένη επέμβαση στη Συρία, η οποία έχει προγραμματιστεί από τις δυτικές χώρες, ιδίως τις ΗΠΑ”.
Ο Επίσκοπος Hanna πρόσθεσε…. “πιστεύουμε ότι η λύση στη Συρία θα πρέπει να είναι πολιτικά μέσω του διαλόγου μεταξύ των Συρίων, επισημαίνοντας ότι η ξένη επέμβαση και η συνωμοσία στοχεύουν στην αποδυνάμωση και τον τεμαχισμό της Συρίας.”

Ακόμα πιο σημαντική ήταν η απόρριψη από το Βατικανό της επιδρομής στην Συρία. Ο ίδιος ο Πάπας ηγέτης 1,2 δισ. καθολικών ανέκραξε σήμερα “ποτέ πια πόλεμος” και τάχθηκε κατά οιασδήποτε ένοπλης επέμβασης στη Συρία.
Ο Ποντίφικας ζήτησε από τους 1,2 δισ. Καθολικούς του κόσμου να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Συρία στη 7 Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι ο ίδιος θα χοροστατήσει σε ειδική λειτουργία στο Βατικανό.
Ο Πάπας ζήτησε επίσης από όλους τους Χριστιανούς καθώς και από τους οπαδούς άλλων θρησκειών να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία των Καθολικών στις 7 Σεπτεμβρίου.
Ο ίδιος ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλο έχει ταχθεί κατά της επιδρομής και ζήτησε την προστασία των χριστιανών της Συρίας (.σ.σ.: Ποιος λείπει; Άραγε…)
πηγη:skeftomasteellhnika.blogspot.gr
 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...