Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εμείς που κρύψαμε τα δις στα στρώματα, θα τα φάμε στα ληγμένα τρόφιμα κε Στουρνάρα


«Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας» αναμένονται τις επομενες ημέρες στα ράφια των super market. Πρόκειται για ληγμένα προϊόντα τα οποία θα διατείθενται σε χαμηλότερες τιμές.

skoupidia

Πολλοί είπαν και θα πούν: «είναι καλύτερα, τουλάχιστον δεν θα τρώει κόσμος από τα σκουπίδια». Όμως το πρόβλημα όσων μαζεύουν από τα σκουπίδια δεν είναι, τις περισσότερες φορές, οι υψηλές
τιμές των τροφίμων στα super market. To πρόβλημα είναι η ολοκληρωτική φτώχεια, και όταν αυτή επικρατεί, δεν μπορείς να διαθέσεις όχι 10 ευρώ, αλλά ούτε 1.

Για ποιούς όμως προορίζονται τα ληγμένα τρόφιμα;

Η απάντηση είναι: για όσους σήμερα μπορούν, έστω και με το ζόρι, να έχουν όλα τα απαραίτητα.Διότι είναι βέβαιο πως με τη συνέχιση του success story, στο κοντινό μέλλον δεν θα μπορούν να τα έχουν. Εμείς, που «κρύψαμε τα δισεκατομμύρια του κ. Στουρνάρα κάτω από τα στρώματά μας», θα τα ξοδέψουμε σε «Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας».

Είχαμε ακούσει, πολλές φορές, δια στόματος κάποιας «ληγμένης» πολιτικής φυσιογνωμίας (με πλούσιο βιογραφικό στις τηλεπωλήσεις) ότι η «Αριστερά» θα μας ταϊζει με κουπόνια. Ευτυχώς, γλιτώσαμε! Δεν θα τρώμε με κουπόνια! Θα τρώμε ληγμένα, θα τρώμε από τα σκουπίδια, δεν θα τρώμε καθόλου, αλλά τουλάχιστον αυτό θα γίνεται με τα μετρητά που δεν έχουμε, τα οποία κερδίζουμε από τις δουλειές που δεν έχουμε και ούτε πρόκειται (παρά την «ανάπτυξη»)!

Θα ήταν δίκαιο κάποιες φυσιογνωμίες σαν και αυτόν να ζήσουν έστω και για λίγο τρώγοντας από τα σκουπίδια. Θα ήταν δίκαιο, να κατέβουν για μερικές μέρες από το Lear Jet και να αγοράσουν ως άνεργοι ληγμένα προϊόντα. Θα ήταν αποτελεσματικό, ακόμα και ως χαμηλόμισθοι να προσπαθήσουν να ταϊσουν την οικογένειά τους και μην κοιμούνται το βράδυ από την αγωνία της ενδεχόμενης διαθεσιμότητάς τους. Τότε θα καταλάβαιναν «τι εστί βερίκοκο»!

Η «ευαλλοίωτη» κυβέρνηση, με τα ληγμένα πολιτικά στελέχη είναι έτοιμη να καρφωθεί στον πάτο του γκρεμού!

Δεν πρέπει να ντραπούμε που θα αγοράσουμε ληγμένα, πρέπει να ντραπεί όποιος γεμίζει το καλάθι του με απάθεια. Πρέπει να ντραπεί όποιος ακόμα στηρίζει τον Σαμαρά, τους φίλους του και τις συνιστώσες της παράταξής του.

Γιώργος Μπεκιάρης – PERIODISTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...