Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αντί να του φορέσουν χειροπέδες, βγαίνει και ασκεί κριτική ο Σημίτης

 

Βλέποντας ότι δεν τον ακουμπάει κανείς, εμφανίστηκε και πάλι ο τέως πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης ο οποίος βγήκε και μίλησε για την ανάγκη ενός νέου ΠΑΣΟΚ με θάρρος, φαντασία, πρόσωπα και ιδέες για να γίνει μοχλός της Αλλαγής!
«Τη στιγμή της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.
Σιωπήσαμε μπροστά στο τσουνάμι»
«Υπάρχουν πολλές διάχυτες προοδευτικές ομάδες που θέλουν να συνεργαστούν, χρειάζεται νέα αρχή τώρα στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν και δεν θα υπάρχουν εισιτήρια πρώτης δεύτερης τρίτης θέσης. Χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, αναζήτηση σε διάφορες κατευθύνσεις, ανοικτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια. Χρειάζεται μια φάση όπως του 1974 χωρίς αρχηγούς, ιεραρχίες και επετηρίδες».
«ας προσπαθήσουμε μια ευρύτερη συνεργασία στην αρχή με χαλαρούς κανόνες και βαθμιαία μετά από συνεννοήσεις πιο σαφείς»
«Δεν με ενδιαφέρουν οι υπερχειλίζοντες εγωισμοί μικροαρχηγών και μονίμως διαφωνούντων»
Επίσης άσκησε σκληρή κριτική στη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι δεν επιθυμεί  να συμβάλει στην αναγέννηση του προοδευτικού χώρου και πως καταπνίγεται από τον αριστερό κομφορισμό της.
Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία:
«Το 2004 περισπούδαστα τόνιζαν πως αυτοί θα έδιναν στο λαό ό,τι δεν του είχε δώσει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή θέσεις και χρήματα, όμως οι συνθήκες είχαν αλλάξει μετά την ένταξη στο ευρώ»
«Τη στιγμή της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, ότι τα χρήματα μπορούν να βρεθούν για τη συνέχιση των παροχών. Σιωπήσαμε μπροστά στο τσουνάμι. Δημιουργήσαμε έτσι την εντύπωση ότι είμαστε μάγοι και ως τέτοιοι θα τα τακτοποιήσουμε όλα χωρίς να ανησυχήσουμε τους πολίτες. Κάποιοι από εμάς ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται για χάρη δήθεν των εργαζομένων τις τερατώδεις ρουσφετολογικές προσλήψεις που έγιναν από τη ΝΔ από το 2004-2009».
Για το μόνο που δεν άσκησε κριτική ο κος Σημίτης είναι τα δικά του εννέα χρόνια διακυβέρνησης…
**με στοιχεία από το nooz

freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...