Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Από ισραηλινά υποβρύχια οι εκτοξεύσεις: "Ήταν βλήματα–στόχοι όχι πύραυλοι"


Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε εκτοξεύσεις βλημάτων, αλλά όχι πολεμικών, αλλά βλημάτων-στόχων.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι "πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη δοκιμή βλήματος Anchor στις 09:15 σήμερα το πρωί το οποίο αποτελεί πύραυλο στόχο για δοκιμές του ισραηλινού
αντιβαλλιστικού συστήματος Arrow οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της αμερικανικής διοίκησης αντιβαλλιστικής άμυνας (US Missile Defense Administration)".
Αυτό αναφέρουν έγκυρες ισραηλινές πηγές.
Εάν ισχύει αυτή η πληροφορία τότε οι είναι πολύ πιθανό οι δύο πύραυλοι που εντόπισαν τα ρωσικά ραντάρ να πρόκειται αφενός για το βλήμα στόχο Anchor και το δεύτερο για πύραυλο Arrow ο οποίος πραγματοποίησε την αναχαίτιση του πρώτου κάπου στην Ν.Α. Μεσόγειο.
Είναι πάντως το λιγότερο απαράδεκτο να ακολουθείται τέτοια πολιτική άμυνας από την πλευρά του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ, με την πραγματοποίηση δοκιμής στην περιοχή της κεντρικής και Ν.Α. Μεσογείου όταν η περιοχή "βράζει".
Την ώρα που το θερμόμετρο της κρίσης στη Συρία έχει φτάσει στα ύψη και στην περιοχή βρίσκονται συγκεντρωμένα πολεμικά σκάφη συμπεριλαμβανομένων και ρωσικών το Ισραήλ αίφνης αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει δοκιμές του αντιβαλλιστικού του συστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...