Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστράτευση στον Λίβανο: 10.000 άνδρες της Χεζμπολάχ μπήκαν στην Συρία

To στρατιωτικό σκέλος της Λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ (της οποίας το πολιτικό σκέλος συμμετέχει στην διακυβέρνηση του Λιβάνου) μετέφερε 10.000 μαχητές της, στην συριακή πρωτεύουσα προς υπεράσπιση της Δαμασκού, σε αναμονή του επικείμενου αμερικανικού πλήγματος.

Ταυτοχρόνως έχει κηρύξει γενική επιστράτευση για να συγκεντρώσει "τουλάχιστον 50.000 μαχητές προκειμένου να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το Ισραήλ" σε περίπτωση που το  Τελ Αβίβ επιχειρήσει επιχείρηση αντιπερισπασμού.

Η Λιβανέζικη οργάνωση "έχει επιστρατεύσει όλα τα στελέχη της για να επανδρώσουν τις θέσεις τους στον Λίβανο".

Μάλιστα οι Ισραηλινοί μετααδίδουν ότι απαγορύθηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων μεταξύ των μελών της Χεζμπολάχ που έχουν αναπτυυχθεί στην Συρία προκειμένου να μην εντοπιστούν, ενώ πηγές από τον Λίβανο αναφέρουν ότι "Έχουν ερημώσει τα φυλάκια ελέγχου στα σύνορα με Συρία και στη νότια Βηρυττό , προφανώς επειδή προωθήθηκαν στο συριακό έδαφος"...

Όλη τη νύχτα χθες και προχθές με φορτηγά μεταφέρονταν προσωπικό και οπλισμός στην Δαμασκό από τα λιβανέζικα σύνορα και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Η οργάνωση έχει αναλάβει ως κύριο σκοπό την προστασία της Δαμασκού σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης, και ταυτόχρονα ετοιμάζει "μπαράζ" πυραυλικών επιθέσεων στο Ισραήλ, μόλις δοθεί η εντολή από την Τεχεράνη.

Αποστολή των ανδρών της Χεζμπολάχ είναι να αποτελέσουν την εφεδρεία των δυνάμεων του Άσαντ στην Δαμασκό και να μπουν ως "φράγμα" μεταξύ της Ντεράα που αποτελεί την τελευταία μεγάλη πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες και του δρόμου που οδηγεί στην Δαμασκό.

Επίσης ολες τις προηγούμενες ημέρες οι αποκομμένες κυβερνητικές φρουρές εφοδιάζονται από αέρος με πυρομαχικά κια τρόφιμα, καθώς όταν ξεκινήσει η αμερικανική επιχείρηση, η οποία θα περιλαμβάνει, τουλάχιστον σε ένα σημείο της συριακής επικράτειας nο-fly-zone οι αποστολές από αέρος θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.
logiosermis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...