Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα θυμήθηκαν στην κυβέρνηση τους "Ελληνορθόδοξους Σύρους"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ"

Η πολιτική έκθεση της κυβέρνησης λόγω της αφελούς και απλοϊκής προσέγγισης του συριακού ζητήματος με την ολοσχερή εγκατάλειψη των Ελληνορθόδοξων της Συρίας ανάγκασε το υπουργείο Εξωτερικών να βγάλει ανακοίνωση στην οποία γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο
"Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας" και σε "όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας".
Σίγουρα έχουν αιφνιδιαστεί και από τις εξελίξεις στην Βρετανία και στις ΗΠΑ. Θυμίζει λιγάκι το ανέκδοτο με τον στρατιώτη Καραμήτρο που τελειώνει με το μοτό: "Που μας, ρε φουκαρά Καραμήτρο;"...
Ας δούμε ολόκληρη την ανακοίνωση:
"Το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή σημερινές ανακοινώσεις κομμάτων που αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και στην εν προκειμένω στάση της  Ελλάδος, υπογραμμίζει τα κάτωθι:
Το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για την άσκηση  αντιπολίτευσης. Πολύ περισσότερο δε, είναι κατώτερη των περιστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας, η εσκεμμένη αλλοίωση των επίσημων θέσεων που διατυπώνει ο Υπουργός Εξωτερικών εκ μέρους της Κυβέρνησης, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα.
Η Ελλάδα καταδίκασε και καταδικάζει με καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων. Η Ελλάδα επιμένει στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχο μια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράμα της Συρίας.
Οι θέσεις της χώρας μας διαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχή με πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκη συγχρονισμού της στάσης μας σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότητα στην Αίγυπτο, τη μέριμνα για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων.
Από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την πρόσφατη ενημέρωση της αρμόδιας  Διαρκούς Επιτροπής για όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, τόνισε την ετοιμότητα του να ενημερώνει συνεχώς  την Επιτροπή, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των κομμάτων για κατ´ ιδίαν ενημέρωση οσάκις του ζητηθεί".
Σε ότι αφορά τις διευκολύνσεις αυτό δεν είναι αληθές και διαψεύδεται και από την δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου ότι "Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της" (απέναντι στις ΗΠΑ και τους συμμάχους, εννοούσε φυσικά) μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ε.Βενιζέλο. Τέτοια δήλωση γίνεται μόνο όταν υπάρχει αίτημα για παροχή διεκολύνσεων. Απλά πράγματα.
Στις ΗΠΑ ο ρεπουμπλικάνος Chris Smith, (R-N.J.), ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής του Λευκού Οίκου για την Αφρική, την Παγκόσμια Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών της Συρίας.
Στην εναρκτήρια δήλωση στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Smith είπε ότι "οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Χριστιανοί είναι ακόμη πιο φοβισμένοι για τη ζωή και την ασφάλειά τους από ότι άλλα τμήματα του πληθυσμού της Συρίας».
Η Nina Shea, διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία του Ινστιτούτου Hudson, κατέθεσε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν ως στόχο τους Χριστιανούς έχοντας σκοπό μια "εθνο-θρησκευτική κάθαρση".
Αν αυτή η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχε εκδοθεί πριν μία εβδομάδα, κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έγινε "κατόπιν εορτής". Αλλά τότε μιλούσαν για τον αγώνα των δημοκρατών κατά του καθεστώτος.
Τώρα που ακόμα και στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα "ρίχνει το μπαλάκι" στο Κογκρέσο και η Βρετανία "την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια", θυμίζουμε περισσότερο τον Καραμήτρο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...