Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Λαθρομετανάστης δάγκωσε συνοριοφύλακα


Λαθρομετανάστης δάγκωσε συνοριοφύλακαΈνας συνοριακός φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά από δάγκωμα στο χέρι από έναν λαθρομετανάστη στα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν, ενώ κρατούμενοι μετανάστες διαμαρτύρονταν για το χρόνο κράτησής τους, ο συνοριοφύλακας προσπάθησε να τους
ηρεμήσει με αποτέλεσμα να γίνει δέκτης δαγκώματος.
Στο περιστατικό αναφέρεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών στον Έβρο.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.Φ.Υ.:
«Τη στιγμή που το προεδρείο ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. και Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. δημοσίευαν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό την απελπιστική κατάσταση λειψανδρίας που επικρατεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Εβρου και την αδυναμία του Τμήματος να διαχειριστεί τις ορδές Λαθρομεταναστών της περιοχής, ξέσπασε εξέγερση στα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. 79 κρατουμένων.
Στις στιγμές αναστάτωσης που προκλήθηκαν ένας εκ των εξεγερθέντων λαθρομεταναστών κατάφερε δάγκωμα στον αγκώνα συναδέλφου ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για μεταδοτικές ασθένειες.
Μπορεί η εξέγερση να αναχαιτίσθη, όμως τo παραπάνω Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης έχει αποδυναμωθεί τον τελευταίο καιρό σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% κάνοντας το έργο των λαθροκινητών ευκολότερο. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί, αν και καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες δεν επαρκούν, αφού ο αριθμός τους δε θα έφτανε καν για τη στελέχωση Αστυνομικού…Σταθμού!
Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. που από καιρό πριν «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου και δυστυχώς επαληθεύεται για τις ανησυχίες της, βρισκόταν στη περιοχή στα πλαίσια κοινής περιοδείας με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το πρόβλημα που ξεκινά από τον Εβρο και καταλήγει … στην Αττική».
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...