Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αν ο Τσίπρας μιλήσει για κάθαρση, μην κάνετε exit polls…


Αν ο Τσίπρας μιλήσει για κάθαρση, μην κάνετε exit polls…
Ο πόλεμος των μνημονιακών άστρων κατά του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Οι εγχώριοι εκπρόσωποι της Τρόικας έχουν βγάλει έξω τα πιο προηγμένα προπαγανδιστικά οπλικά συστήματα και «πυροβολούν» αδιάκριτα προς όλες τις αριστερές κατευθύνσεις.

Στήσανε πογκρόμ κανονικό ενάντια στην κοινή λογική, τη λαϊκή αγανάκτηση, τη λουμπενοποιημένη πρώην μεσαία τάξη, την
ενταφιασμένη αξιοπρέπεια, την καταναγκαστική ανεργία, την
κονιορτοποιημένηεπιχειρηματικότητα. Τη γιαγιά μου, τη γιαγιά όλων που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας αλλά κλήθηκε να πληρώσει τα σπασμένα του Άκη, του γιου του ταχυδρόμου και των λοιπών αναρίθμητων απολιθωμάτων της ρεμουλοκρατίας.

Πογκρόμ ενάντια σε μια κοινή παραδοχή, μιαν αυθόρμητη διαπίστωση ότι το Μνημόνιο είναι μια κατασκευασμένη απάτη, που ενώ τάχα μου θα μας σώσει, κάθε μήνα μας ανακοινώνεται εκβιαστικά και εκφοβιστικά ότι στις 15 του επόμενου «λεφτά γιοκ».

Πογκρόμ κατά του πιο ρεαλιστικού, του πιο ανατριχιαστικού και του πλέον μαζικού «άι σιχτήρ» που ξεστόμισε ποτέ σύσσωμο ένα ολάκερο Έθνος.

Λησμονούν, βέβαια, ότι όσο συνεχίζουν την ανηλεή σταυροφορία κατά του Αλέξη, οι χυδαίοι μύδροι που εξαπολύουν εναντίον του μετατρέπονται από τον απλό κοσμάκη, από την υποψιασμένη και μη βολεμένη πλέμπα σε μπούμερανγκ που θα τους αποτελειώσει πολιτικά.

Λησμονούν τις ευεργετικές συνέπειες του Συνασπισμού στο μεγάλωμα και την ψυχοσωματική ευεξία των μνημονιακών τους «τέκνων». Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει γερά μνημονιακά «μωρά» και οι αποδείξεις ουκ ολίγες:

Απόδειξη – Θαύμα #1: 
Οι μουγκοί μίλησαν. Πάνω που είχαμε ξεχάσει τη μπάσα φωνή του και προσευχόμασταν σύσσωμοι για την αλαλία που τον βρήκε, ξάφνου έγινε το ΘΑΥΜΑ: Ο Κωστάκης ο Καραμανλής μίλησε Χριστιανοί, ψήστε όλοι ένα αρνί ίσα με το πάχος του για να ευχαριστήσετε τους Θεούς! Και όχι μόνο μίλησε, αλλά τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. Ότι για τη σημερινή εξαθλίωση φταίει ο Τσίπρας, η Δούρου και ο Λαφαζάνης. Όπως φταίνε και για το ότι η Εύα κέρασε το μήλο στον Αδάμ, για την άλωση της Πόλης το 1453 και για τη διάλυση των REM λίγους αιώνες αργότερα. Το ότι επί πρωθυπουργίας του τις μονές μέρες μετράγαμε σκάνδαλα και τις ζυγές διπλασιάζαμε το δημόσιο χρέος δεν αφορά κανένα και ορθώς κάτι τέτοιο δεν αναφέρθηκε στην ιστορική παρέμβαση του μεγάλου εθνοπατέρα…

Απόδειξη – Θαύμα #2: Οι αδιάβαστοι τεμπελχανάδες πολιτικάντηδες έστρωσαν τα οπίσθιά τους, έγιναν επιμελείς μαθητές και διάβασαν σκληρά τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τα Μνημόνια που υπέγραψαν, ποιος χέστηκε για αυτά άλλωστε! Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, το λάθος παραγράφεται. Κλάιν μάιν για το Μνημόνιο.

Έχουν βάλει κάτω το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το έχουν, κυριολεκτικά, κάνει φύλο και φτερό. Ούτε το απόλυτο μπεστ σέλερ «ο Κώδικας Ντα Βίντσι» του Dan Brown δεν είχε τέτοιο σουξέ. Ξημερώνονται νυχθημερόν από πάνω του, το αναλύουν γράμμα γράμμα, λέξη λέξη, σελίδα σελίδα, μήπως και βρουν το πολυπόθητο κραυγαλέο λάθος.

Αλλά κι αν δεν το βρουν, σιγά μη σκάσουν. Η συνταγή είναι γνωστή μιας και εκείνοι την εφηύραν και τη σερβίρουν ανελλιπώς επί τριάντα συναπτά έτη. Παίρνουν μια λέξη από δω, μια φράση από εκεί, τη γαρνίρουν με λίγη μνημονιακή προβοκάτσια, καρπαζοεισπρακτική δουλοπρέπεια, κολλάνε και το απαραίτητο ψευτοδίλημμα «Ευρώ ή Δραχμή» (που σημειωτέον πάει με όλα, σαν την Κόκα Κόλα) και έχουν έτοιμο το μείγμα προεκλογικής αντιτσιπρικής λάσπης. Οι τύποι είναι αστέρια παρεξηγημένα. Οφείλουμε να δείξουμε κατανόηση:

Άλλοι βλέπουν την αγαπημένη καρέκλα τους να χάνεται και την πρόωρη συνταξιοδότηση να τους χτυπά την πόρτα. Άλλοι βλέπουν τον στρατό από υποτακτικούς, υφιστάμενους και δουλοπάροικους να διαλύεται και να πλησιάζει με δρασκελιές η επιστροφή στην εποχή της παντόφλας και της συζυγικής κρεβατομουρμούρας. Άλλοι, πάλι, βλέπουν τον αναπαυτικό δερμάτινο καναπέ τους να αντικαθίσταται από ένα παλιό χιλιοχρησιμοποιημένο βρώμικο ντιβάνι στον Κορυδαλλό. Μέσα.

Μιας και που τ’ ανάφερα, αν ο Αλέξης Τσίπρας σας κάνει κανένα χουνέρι και προσθέσει στις προγραμματικές του δηλώσεις τη δέσμευση για φυλάκιση των κλεφτών – δήμιων του ελληνικού Έθνους, την παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ των δοσίλογων που παρανομώντας υποθήκευσαν το μέλλον του πιο περήφανου λαού, μην κάνετε τζάμπα exit polls. 


Κρατήστε τα λεφτά σας για τη Μέρκελ και ψάξτε από τώρα για τον δεύτερο…
Αλέξης Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...