Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οταν η Πανστρατιά “Ξεμαλλιαζονταν”! Σαμαράς-Ντόρα-Βουλγαράκης….Siemens !


σ.σ.netakias – Το άρθρο που ακολουθεί από τις 22/2/2010 είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο μάλιστα στις 17 Ιουνίου ζητάει την ψήφο του Ελληνικού λαού για να μας Κυβερνήσει! Σαμαρικοί (antinews) εναντίoν
Ντορας (που μετά από λίγο την διέγραψαν) και Βουλγαράκη για την Siemens. Την Siemens που μόλις το περασμένο Μάρτιο ουσιαστικά την Αθώωσαν με ένα μικρό πρόστιμο και σήμερα όλοι είναι ξανά αγκαλιασμένοι σαν να μην τρέχει τίποτα ! 
Αγαπητοί κύριοι αν δεν καταλάβατε ακόμη το Κουτόχορτο ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

Καυτή αλληλογραφία Ντόρας και Βουλγαράκη με Siemens
Από factorx στις 22/02/2010 antinews.gr
Δύο επιστολές των πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη αποδεικνύουν τις θερμές σχέσεις τους με τη Siemens! Αποτελούν μέρος της δικογραφίας και βρέθηκαν στο πλούσιο πλέον αρχείο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας, που έχει κατασχεθεί από τους δικαστές που διερευνούσαν την υπόθεση τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, στο ίδιο αρχείο αποκαλύπτονται και δοσοληψίες του κ. Χριστοφοράκου με δύο ακόμα τράπεζες, την Dresdner Bank, αλλά και την Hypo Vereins bank στη Γερμανία, ενώ ένας λογαριασμός, που δέχεται το ποσό των 53 χιλιάδων ευρώ από δικά του χρήματα, δεν έχει ακόμα ανοιχτεί από την ανάκριση, που διαρκεί τέσσερα χρόνια στη χώρα μας…
Η «Κ.Ε.» δημοσιεύει  έγγραφο του Γ. Βουλγαράκη, που φέρει ημερομηνία 26 Ιουλίου 2005 με το οποίο απευθύνει πρόσκληση στον ομόλογό του υπουργό της Βαυαρίας Gunter Beckstein. Το περίεργο είναι ότι αυθημερόν με φαξ από το γραφείο του υπουργού η έγγραφη αυτή πρόσκληση στέλνεται στο… γραφείο Χριστοφοράκου και ειδικότερα στην Αικ. Τσακάλου, τη γραμματέα του. Και οι επαφές συνεχίζονται. Στις 3 Αυγούστου ο τότε βαυαρός υπουργός, με επιστολή του στον κ. Βουλγαράκη, δηλώνει ότι αποδέχεται την πρόσκληση και του επισυνάπτει σύντομο βιογραφικό. Και αυτά τα έγγραφα στάλθηκαν στο γραφείο Χριστοφοράκου και σήμερα είναι στα χέρια των ανακριτών, που κατέσχεσαν όλο το υλικό.
Οι σχέσεις αυτές θα μπορούσαν, πάντως, να μην εντοπισθούν καν, αν ο κ. Βουλγαράκης δεν ήταν αυτός που ουσιαστικά ως αρμόδιος υπουργός υλοποίησε τη σύμβαση του C4Ι, επίδικη σύμβαση κατά το κατηγορητήριο. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με καταθέσεις γερμανών κατηγορουμένων (Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ), οι έλληνες αξιωματούχοι για να υλοποιήσουν τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας ζητούσαν από τον Μιχ. Χριστοφοράκο μίζες 50 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνος έπειτα από πιέσεις -κατά τις καταθέσεις του Κουτσενρόιτερ- έδωσε τις μίζες σε τέσσερα ελληνικά υπουργεία. Αλλωστε, το 2005 φαίνονται να έχουν κατατεθεί από τα μαύρα ταμεία της Siemens ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ στις εταιρείες, που είχαν ιδρυθεί γι’ αυτό τον σκοπό, Fairways και Placid Blue. Είναι σίγουρο ότι η εξεταστική επιτροπή θα ερευνήσει τι σήμαιναν αυτές οι σχέσεις καλώντας ως μάρτυρα τον πρώην υπουργό, Γ. Βουλγαράκη.
Στο αρχείο Χριστοφοράκου βρίσκεται, πάντως, και επιστολή της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη (Μαρτίου 2006), που απευθύνεται στον πρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Klaus Kleinfeld, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος για το σκάνδαλο. Διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος μετά την παραίτηση του Φον Πίρερ το 2007. Η κ. Μπακογιάννη, αφού ευχαριστεί το μεγαλοστέλεχος, τότε, της γερμανικής εταιρείας για τις ευχές του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της ως υπουργού, προσθέτει:
«Εγκάρδια ευχαριστώ… και για τη διάθεσή σας για βοήθεια την οποία πολύ εκτιμώ, η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και στη δουλειά μου μου δίνει το θάρρος και τη δύναμη για τις προκλήσεις, που συνεπάγεται η νέα μου θέση. Σας ευχαριστώ κ. Κλάινφελντ και όλα καλά…». Και αυτή η επιστολή, που στέλνεται σε χρόνο «αθώο» από πλευράς ξεσπάσματος του σκανδάλου, βρίσκεται πάλι στο αρχείο του Χριστοφοράκου και φαίνεται από το φαξ ότι του έχει σταλεί από τη Γερμανία. Μοιάζει δηλαδή με την ανοχή κάποιων στη χώρα μας να έχουν αναγορεύσει το αφεντικό της Siemens Ελλάς σε άτυπο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις!
netakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...