Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Στο Μνημόνιο και η Ισπανία




Στο Μνημόνιο και η ΙσπανίαΗ Ισπανία μπαίνει στο Μνημόνιο. Για την ακρίβεια, σε μια πιο…light εκδοχή του, η οποία δεν θα συνοδεύεται από ακραία λιτότητα, αλλά από την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, παρά την σχετική επιμονή του Βερολίνου.
Η βοήθεια στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να φτάσει και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ (η έκθεση του ΔΝΤ προσδιόριζε σε 40 δισ. τις ανάγκες, αλλά εκτιμούσε ότι ίσως θα ήταν καλύτερο για
τις αγορές να φτάσει το ποσό στα 80 δισ.) ενώ το ΔΝΤ, η γενική διευθύντρια του οποίου Κριστίν Λαγκάρντ έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη, φαίνεται ότι θα έχει ρόλο επιβλέποντος, όπως αναφέρει το protothema.gr
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη Τύπου αυτήν την ώρα παρουσιάζει τα αποτελέσματα των συνομιλιών και «θα εξηγήσει στα μέσα ενημέρωσης τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού τομέα», όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ.
Νωρίτερα το protothema.gr μετέδωσε ότι η πίεση για λύση από Βερολίνο και Παρίσι ήταν μεγάλη, καθώς η κρίση χρέος πλήττει πλέον τόσο την γερμανική όσο και την γαλλική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...