Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έπαιρναν τις συντάξεις πεθαμένων


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/xrimata-660_10.jpgΑκόμα μία υπόθεση διαφθοράς έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς δύο υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους φέρονται πως εισέπρατταν συντάξεις και… αναδρομικά υπαλλήλων του δημοσίου, των οποίων η συνταξιοδότηση είχε διακοπεί γιατί είχαν πεθάνει.

Στα ίχνη των δύο υπαλλήλων έφτασε μετά από έρευνα το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι δύο υπάλληλοι που φέρονται να είχαν ανάμειξη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Πρόκειται για μια υπάλληλος είχε και η ίδια συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του 2011, αλλά συνέχιζε να πηγαίνει μέχρι τον Απρίλιο στην υπηρεσία, αφού ζήτησε και προσφέρθηκε αμισθί να διεκπεραιώσει η ίδια τις εκκρεμότητες που παρέμεναν στο γραφείο της.
Η γυναίκα σε συνεργασία με το δεύτερο εμπλεκόμενο άτομο, έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα συντάξεων έδινε εντολή να δοθούν σαν αναδρομικά διάφορα ποσά, που ορισμένες φορές προκύπτουν νόμιμα μετά από εκκαθάριση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δικαιούχοι είχαν ήδη πεθάνει και ο θάνατός είχε δηλωθεί στο Μητρώο Συντάξεων.
Φυσικά τα ποσά των αναδρομικών δεν έμπαιναν στους λογαριασμούς των συγγενών του μακαρίτη, αλλά σε άλλους λογαριασμούς, δικούς της ή συνεργών της.
Υπολογίζεται πως η κομπίνα αυτή είχε στηθεί από το 2010 κιόλας, ενώ το ποσό της υπεξαίρεσης ξεπερνά ίσως και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...