Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Πάνος Καμμένος: Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου η μόνη λύση για το χρέος Ανάγκη για άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ


Πάνος Καμμένος: Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου η μόνη  λύση για το χρέος 
Τις προτάσεις του κόμματος για τους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρουσίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε με έμφαση την ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, για να αντιμετωπιστεί το βαρύ χρέος.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη που - όπως υποστήριξε - χάνεται στις παραμεθόριες περιοχές και στο κέντρο της Αθήνας, και για το λόγο αυτό απαιτείται η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος και ένταξή του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι οι κρίσεις πρέπει να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια και μόνο από την φυσική ηγεσία και την ιεραρχία, ενώ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα αντικαταστήσει τα ομόλογα που χάθηκαν με ομόλογα γης.

Εξήγγειλε την αναστολή της κράτησης του 2% που πληρώνουν οι εν ενεργεία αξιωματικοί για τα Μετοχικά Ταμεία, ενώ, όπως είπε, θα καταργηθεί η διάταξη που διακόπτει την χορήγηση σύνταξης σε απόστρατους αξιωματικούς εάν εργάζονται.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμη ότι τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση, και σε μια εποχή όπου η κρίση έχει κάνει ευάλωτη τη χώρα.

Τόνισε επίσης ότι απαιτείται άμεσος καθορισμός της ΑΟΖ κάτι που χαρακτήρισε ως «την μόνη λύση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο χρέος, μέρος του οποίου είναι άκυρο και επονείδιστο» όπως υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η χάραξη της ΑΟΖ δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτική απόφαση που έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αλλά έχει να κάνει και με πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας.
 tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...