Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου


20120604-204640.jpgΟλοκληρώθηκε στον Άρειο Πάγο η διαδικασία ανακήρυξης των κομμάτων που πρόκειται να πάρουν μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Σύμφωνα με απόφαση του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα:
α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) διότι, παρά το ότι είχαν καταθέσει δηλώσεις
συμμετοχής, δεν κατέθεσαν δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.
Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, διότι κρίθηκε ότι κατέθεσαν εκπροθέσμως τις σχετικές δηλώσεις συμμετοχής τους για τις εκλογές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Επίσης δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών–Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, γιατί ο νόμιμος εκπρόσωπος του υπέβαλε παραίτηση από τη δήλωση του περί συμμετοχής στις εκλογές. Ακόμη, ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό.
Μετά από δηλώσεις τους ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α΄ Τμήμα ΑΠ δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την Β΄ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ).
Ο ΑΠ προχώρησε κανονικά στην ανακήρυξη όλων των είκοσι δύο υπολοίπων κομμάτων, συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων και υποψηφίων, όπως είχαν προταθεί και είχαν δηλώσει τις υποψηφιότητές τους την περασμένη εβδομάδα.
Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...