Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Προπηλακίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων





Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της ΚΕΔΕ, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ακαδημίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, επιτέθηκαν φραστικά, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, για το θέμα της μετάταξης και διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι παριστάμενοι διαδηλωτές έσπρωξαν τον δήμαρχο της Αθήνας. Το περιστατικό συνέβη στις 20.45.

Στενός συνεργάτης του δημάρχου αρνήθηκε να κατονομάσει αυτούς που προπηλάκισαν τον Γιώργο Καμίνη και μάλιστα δήλωσε στο zougla.gr ότι δεν είναι δουλειά του Δήμου Αθηναίων να πει ποιοι ήταν οι συγκεντρωμένοι αυτοί.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το αυτοκίνητο του δημάρχου υπέστη ζημιές και ότι μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Ο συνεργάτης του κ. Καμίνη διέψευσε ότι ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


(Φωτό από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ)

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, την ώρα που όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέτοια φαινόμενα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος και να παίρνουν τάχιστα τον δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.


(Φωτό: Eργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ)

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων 

Για την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων, το γραφείο Τύπου του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».


(Φωτό από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ)

Σ. Κεδίκογλου: «Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε τα εξής:
«Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».


(Εργαζόμενοι έξω από την ΚΕΔΕ)

Καταδικάζει την επίθεση η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε καταδίκη της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθηναίων προβαίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια. Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 - 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013, 00:32
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...