Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έσβησε κεράκι για τα 20 χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης



Στις 30 Ιουνίου, σε μια ταβέρνα στο Παγκράτι, ο Σαμαράς συνέφαγε με 50 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τους πιο έμπιστους. Μετά το τέλος του δείπνου, μια τούρτα με 20 κεράκια έκανε την ενφάνισή της. Δεν γιόρταζε κανένας 20χρονος της παρέας. Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ, γιόρτασε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης, όντας Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός επιμένουν παλιοί του φίλοι, ζει με το παρελθόν, θέλοντας να κάνει την Νέα Δημοκρατία, Πολιτική Άνοιξη. Μετατρέπει σταδιακά το κόμμα που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε του «μεσαίου χώρου», σε ακροδεξιό κόμμα. Αντικαθιστά τη γραμμή της συναίνεσης, με αυτή της μισαλοδοξίας. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι εχθροί και όσοι έχουν άλλη άποψη ανθέλληνες. Μετατρέπει κάθε θέμα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε εθνικό, για να μπορεί να το αντιμετωπίσει με το εμπειρικό εμφυλιοπολεμικό τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
Στην αντίληψή του οι διαδηλωτές γίνονται κουκουλοφόροι, όσοι έχουν άλλη άποψη για την Οικονομία «θιασώτες του Χότζα», όσοι ασκούν κριτική ύποπτοι. Ο Σαμαράς δεν είναι ο ευρωπαίος ηγέτης παρά μόνο μέσα στο κοστούμι του και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Από την πολιτική του γέννηση, εμφανίζεται ως ακραίος πολιτικός που αντισταθμίζει την εμφάνιση του κολεγιόπαιδου με την ιδεολογική σκληρότητα. Το 1982, όταν η Ελλάδα προχωρά για τον ιστορικό συμβιβασμό, συμμετέχει σε γιορτές μίσους και αποκαλεί την αριστερά όπως η Χρυσή Αυγή σήμερα, «εαμοκομμουνιστές».
Ο Κώστας Μητσοτάκης τον επιλέγει ως το αγαπημένο του παιδί και τον κάνει υπουργό. Δημιουργεί όμως δική του ατζέντα εξωτερικής πολιτικής. Ανοίγει τα σύνορα με την Αλβανία επιτρέποντας τη λαθρομετανάστευση και είναι αυτός που υπογράφει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το πρώτο έγγραφο που αποκαλεί τα Σκόπια , «Μακεδονία». Κρύβεται στη σύσκεψη κορυφής από το Μητσοτάκη για να μην του δώσει εντολές και του υπαγορεύσει πολιτική. Στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον διώχνει προσβλητικά από το Προεδρικό Μέγαρο και με την προτροπή όλων των αρχηγών ο Μητσοτάκης τον διώχνει από το Υπουργείο.
Ο Σαμαράς τότε ανακαλύπτει την εθνική του «διαφωνία» και φεύγει από τη ΝΔ, ενώ τελικώς ρίχνει και την κυβέρνηση. Ο Κ Μητσοτάκης ωστόσο όπως και ο Σ Μάνος συνέδεσαν την πτώση της κυβέρνησης με τις απαιτήσεις της SIEMENS που δεν ικανοποίησαν
Η ακτινογραφία του Σαμαρά στο HOT DOC που κυκλοφορεί. Και η ασθένειά του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...